Rajka Radoš ponovo izabrana za predsjednicu

Autor: D.M.

IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE ZAVIČAJNIH PISACA I SLIKARA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE „MATKO PEIĆ“

POŽEGA – Ono što se radilo u protekle četiri i što će se raditi ove godine bilo je u središtu pozornosti na izvještajno izbornoj skupštini Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije. Predsjednica Rajka Radoš je govorila o početku rada i entuzijazmu, brojnim aktivnostima. Četverogodišnji rad je okrunjen izdavanjem dvije zajedničke zbirke pjesama i likovnih radova pod naslovom „Poezija boja i sklad riječi“ i „Požeška obzorja kroz slikopise i riječitvorja“.

Udruga u tom razdoblju bilježi brojne nastupe u vlastitoj organizaciji ili u suradnji s drugim institucijama i ustanovama. Udruga je organizirala i dvije likovne kolonije a također je sudjelovala na kolonijama drugih sličnih udruga u Slavoniji. Organizirala je i brojne izložbe slika svojih članova.

Kroz ove četiri godine Udruga je pomogla svojim članovima oko izdavanja zbirki pjesama, priča kao i drugih izdanja. Redovito je organizirano obilježavanje dana rođenja Matka Peića uz prigodni program i sudjelovanje pisaca i slikara Udruge ali i drugih gostiju.

Budući da je ova Skupština i izborna, predloženo je da vodstvo Udruge ostane ne promijenjeno tako da je jednoglasno prihvaćeno da kao predsjednica ostaje Rajka Radoš, potpredsjednik Ivan Abibović te tajnica i blagajnica Melita Grgić, a kao voditelj slikara Dragutin Kepić i voditelj pisaca Mato Mikić.

O onome što se radilo u prošloj i što su planovi za ovu godinu govorila je tajnica Melita Grgić, gdje je od brojnih aktivnosti istakla obilježavanje Dana Matka Peića, organiziranje likovne kolonije, te pomoć u tiskanju radova članova i zbirke radova članova Udruge kao najvažnije.

Foto: D. Mirković 

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića