Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Poljoprivredno-prehrambene škole potvrda ulaganja u obrazovanje na području Požeško-slavonske županije

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: PSŽ
FOTO: PSŽ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: PSŽ
FOTO: PSŽ

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić sa suradnicima, ravnateljicom Marijom Mršo Rajić i predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja obišla je radove na rekonstrukciji i dogradnji Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi, odnosno budućeg Regionalnog centra kompetentnosti Panonika.
Riječ je o trenutno najvećoj investiciji u obrazovanje Požeško-slavonske županije. Vrijednost infrastrukturnog projekta i opreme prelazi osam milijuna eura, a sredstva su osigurana iz europskih fondova i dijelom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. 


- Ovo je jedan veliki projekt od kojeg cijela Požeško-slavonska županija puno očekuje. Radi se o modernoj školi, školi 21. stoljeća, a kako je poljoprivreda ovdje strateška grana imamo puno očekivanja od Regionalnog centra Kompetentnosti Panonika. I da će školovati djecu koja mogu odgovoriti izazovima današnjeg vremena i današnjih uvjeta poljoprivrede, ali i ponuditi sve one kompetencije bitne za sugrađane jer ovdje će biti i centar cjeloživotnog obrazovanja – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.


Osim izgradnje infrastrukture i nabave opreme, razvijeno je i verificirano novo zanimanje Agroprocesnitehničar, a u sklopu obrazovanja odraslih, razvijeno je 12 formalnih i 18 neformalnih programa.


- Nadamo se da ćemo iduću školsku godinu krenuti u novim prostorima i s novom opremom, ali i potaknuti naše učenike osmih razreda da se upišu u našu školu. Uz to, kao Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi poboljšati mogućnosti zapošljavanja i bolju upisnu politiku sve djece, vezano za poljoprivredu, zeleno i digitalno - rekla je ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole, Marija Mršo Rajić.


Nakon brojnih projekata u prethodnom razdoblju, prema riječima županice Jozić i idući period obilježit će značajna ulaganja u obrazovni sustav.
- S nama su danas ovdje i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja koji su došli u obilazak pet škola koje su u pilot projektu cjelodnevne škole. Mi smo županija koja se ponosi time da je od jedanaest škola kojima smo osnivač, pet škola u spomenutom pilot projektu. Ostvarili smo 1,5 milijuna eura bespovratnih sredstava za poboljšanje uvjeta u tim školama, u Trenkovu, Velikoj, Brestovcu, Jakšiću i Čaglinu. Kada govorimo o ulaganjima u osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, onda možemo govoriti o milijunima eura jer dobre vijesti su došle iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, idemo u obnovu područnih škola na području grada Kutjeva i općine Velika. Prijavili smo projekte za uspostavu cjelodnevne škole u Kutjevu i u Pleternici. Za Pleternicu nam je to već odobreno i  čekamo daljnja odobrenja projekata od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ispred nas je desetljeće uistinu velikog ulaganja u obrazovanje na području Požeško-slavonske županije – zaključila je Jozić.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.