Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Gradske knjižnice i čitaonice Požega privode se kraju – dovršetak do proljeća!?

Autor: S.P.

Rekonstrukcija i dogradnja Gradske knjižnice i čitaonice Požega koja je počela u svibnju prošle godine, jedan je od najznačajnijih gradskih projekata čiji se završetak očekuje ovog proljeća.

Uz radove koji se izvode na glavnoj zgradi, Gradska knjižnica i čitaonica Požega od svibnja prošle godine radi u privremenom prostoru udaljenom pedesetak metara od stare zgrade, na adresi Antuna Kanižlića 1. Skučeni prostor koji je poštovatelje i konzumente pisane riječi lišio užitka dugotrajnog biranja, listanja i samostalnog traženja, djelatnice Gradske knjižnice i čitaonice Požega kompenziraju ljubaznošću, viskom stupnjem profesionalnosti i rijetko viđenom susretljivošću. I velikim strpljenjem koje je potrebno i njima i korisnicima, ali kako se svi nadaju, ne još zadugo.

“Drago mi što smo krenuli u završetak projekta koji je počeo davne 2006. godine i do ovih radova koštao oko 16 milijuna kuna. Predugo i preskupo, ali nužno je završiti tu priču. Uz pomoć Ministarstva kulture, uložili smo značajna dodatna sredstva, oko 7,5 milijuna kuna, kako bi, uz novi dograđeni dio, ostvarili novi život knjižnice i u starom dijelu. Jer naši građani, korisnici i ljubitelji čitanja navikli su upravo na taj prostor, a s uređenjem će dobiti mogućnost za još kvalitetnije korištenje usluga knjižnice. Nadamo se naravno, vrlo brzom otvorenju knjižnice u punom obimu, za potpuni korisnički užitak,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom posljednjeg obilaska radova.

Stara i nova zgrada knjižnice bit će tako jedinstven spoj tradicije i suvremenosti, uz ugodne prostore i odjele, galeriju, kutke za odmor i druženje, javne priredbe i edukacije. Prostor osmišljen i prilagođen suvremenim zahtjevima korisnika.

Jer kako ističe ravnateljica knjižnice Aleksandra Šutalo: “Ono što je jasno jest da knjižnice više nisu skladišta knjiga. Moderne knjižnice koje se sada opremaju, rade i osmišljavaju, uz primarnu uslugu distribucije knjiga, javni su prostori, javni servisi za boravak i druženje građana i korisnika. U tom smjeru razmišljamo i mi – ponuditi Požegi prostor u kojem će se ne samo moći dobiti knjiga već i ugodno boraviti, prostor u kojem je poželjno biti i družiti se.”

Do tada, želite li neku knjigu koja trenutno nije na privremenim policama – s povjerenjem se obratite knjižničarkama. Vrlo brzo pronaći će željeni naslov, ostaviti vam do dolaska ili vas nazvati kako bi što prije u njemu uživali. Rade kao dobro uigran tim čija je jedina misija njegovati, očuvati i razvijati potrebu za čitanjem kod svojih sugrađana. I u tom, unatoč i privremenim uvjetima, doista uspijevaju. Knjižnica radi ponedjeljakom, srijedom i petkom od 8,00 do 15,00 sati, utorkom i četvrtkom od 12,00 do 19,00 sati. Dođite. Čitajte. A potom, zajedno ćemo uživati i u novim prostorima, uvjetima i mogućnostima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88