Radovi mogu početi: Poticaji teški više od 3,5 milijuna kuna za zahvate u gradovima i općinama

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / ZAGREB – Čelnici Požeško-slavonske županije, te njenih gradova i općine sa ministricom regionalnog razvoja Gabrijelom Žalac potpisali su ugovore za novčane potpore kojima će se financirati brojni radovi u naseljima toga kraja.

Na taj način Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice tijekom 2017. godine nastavlja poticati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, koje su stekle status potpomognutog područja.

Kroz taj program gradovima i općinama u Požeštini, te Požeško-slavonskoj županiji odobreno je 2,7 milijuna kuna za izgradnju infrastrukture s ciljem razvoja tih područja.

Općini Jakšić odobreno 316 tisuća kuna za adaptaciju mjesnog doma u Bertelovcima, zatim općini Čaglin 400 tisuća kuna za uređenje dječjeg vrtića, općini Brestovac za adaptaciju društvenog doma u Vilić Selu, općini Velika za izgradnju društvenog doma u Radovancima dok je općini Kaptol odobreno 400 tisuća kuna namijenjenih izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Alilovci.

Nadalje Požeško-slavonska županija dobit će 400 tisuća kuna za ulaganje u infrastrukturu osnovnih škola kojima je ona osnivač čime bi se trebao podići standard u onim školama u kojima su infrastrukturni radovi neophodni.

Gradu Kutjevu odobreno je 500 tisuća kuna za sanaciju društvenog doma u Kuli koji već dugi niz godina čeka potpuni dovršetak izgradnje, a gradu Pleternici je odobreno 750 tisuća kuna namijenjenih za Zelenu zonu za djecu i mlade – FAZA 2.

Odobreni novac je na raspolaganju ovim korisnicima, te će isplata biti izvršena nakon obavljenih situacija sa radovima na predviđenim objektima.

/Foto: Facebok A.M. i J.B./

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek