Radove na izgradnji nogostupa u Jagodnjaku obišao gradonačelnik Puljašić /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – U tijek izvođenja zahtjevnih radova na izgradnji nogostupa kroz Jagodnjak došao se uvjeriti i sam gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom. Vrijednost radova je dva milijuna kuna. Više od polovice 1,215 milijuna kuna bit će sufinancirano kroz Nacionalni program za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.

-Kao što vidite izvode se intenzivni radovi ovdje u Jagodnjaku na izgradnji nogostupa na jednoj iznimno važnoj investiciji. Nakon dugog niza godina rješavamo jedan prometni problem, a to su pješaci, naši sugrađani koji u ovom uskom koridoru i geografskom ne mogu sigurno kretati se na ovoj cesti. Bilo je izuzetno zahtjevno sve isprojektirati i ishoditi građevinsku dozvolu. Tu ima sedam pješačkih prelaza. Radovi se izvode, apeliram na vozače da budu oprezni i imaju strpljenja. Radovi bi trebali biti dovršeni u narednih nekoliko mjeseci. Radimo jedan dobar posao koji je trebalo davno riješiti. Ne stajemo na ovome pokušat ćemo intervenirati na još nekoliko ovakvih prometnica i barem uz 50 postotno sufinanciranje iz nekih ministarstava. Uz izgradnju nogostupa ovdje se rade i potporni zidovi kroz koridor koji je ovdje uzak – rekao je Darko Puljašić, gradonačelnik Požege.

Radovi su počeli na velikoj dionici, trasi od 2.500 metara koja kreće gotovo od samog strogog centra grada pa do izlaza iz gradskog područja, odnosno naselja Seoci.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: