Radom prometnog redara poboljšala se kultura vozača u prometu Požegom

Autor: DK

POŽEGA – Od mjeseca svibnja prošle godine u gradu Požegi svakodnevno je na gradskim ulicama prometni redar, a taj posao obavlja Franjo Krvarić, koji budnim okom prati odvijanje prometa, način parkiranja vozila, ali i kršenje prometnih propisa. Iz djelokruga svojih ovlasti poduzima radnje kako bi prvenstveno upozorio nesavjesne vozače koji se ne pridržavaju prometnih propisa, a onim upornim i višestrukim prekršiteljima primoran je izreći novčanu kaznu.

Otkako je prometni redar stupio na službu slobodno se može reći da se u velikoj mjeri poboljšala kultura vozača u prometu prvenstveno misleći na parkiranje. Unatoč tolerancijama i brojnim upozorenjima prometni redar je u protekloj godini uručio 605 obavijesti o počinjenom prekršaju od kojih je najviše onih koji su parkirali na nogostupu tj. njih 311. Ima prekršitelja u prometu koji ne poštuju prometne znakove pa je tako njih 193 dobilo obavijest uz obvezu plaćanja propisane kazne. Problematika je bila i zbog parkiranja na pješačkim prijelazima (44), raskrižjima (13) i ulazima u garažu (13). Manji je broj onih koji parkiraju na mjesta za invalide na kojima su tijekom 2015. godine zatečena 4 vozača.

Prometni redar izriče kazne u rasponu od 300 do 700 kuna ovisno o zakonom propisanoj kazni koje su prekršitelji dužni platiti u roku od osam dana.

U prošloj godini od ukupnog broja kazni 605 plaćeno je blizu 80 posto ili točnije 471 kazna što govori da su vozači svjesni počinjenih prekršaja, te su u zakonom predviđenom roku platili svoj nemar. Oni koji nisu platili izrečenu kaznu morati će se susresti sa sucem za prekršaje koji izriče konačni pravorijek što se tiče počinjenog prekršaja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: