Radni strojevi i buka bagera na još jedom gradilištu u Pleternici: “Zadovoljstvo mi je da naše domaće tvrtke dobivaju poslove jer to jamči zapošljavanje”

PLETERNICA – Neki možda neće povjerovati da se još jedno gradilište otvara u Pleternici i to ne male financijske vrijednosti. Uz intenzivne višemilijunske radove, buku bagera i radnih strojeva na izgradnji Srednje škole, Trga bećarca, preuređenju nekadašnje Kino dvorane te radova u koritu rijeke Orljave potpisivanjem ugovora s izvođačem radova započinje izgradnja i e-inkubatora, u samom središtu Pleternice uz zgradu Gradske uprave.

Vrijednost projekta izgradnje e-inkubatora je 8,3 milijuna kuna u kojem su uz grad Pleternicu partneri i Poduzetnički centar Pleternica te grad Kutjevo. Projekt izgradnje će biti sufinancirano s 93 posto koja su sredstva osigurana u Ministarstvu gospodarstva poduzetništva i obrta.

-Zadovoljstvo mi je da naše domaće tvrtke dobivaju poslove jer to jamči zapošljavanje i ostanak mladih ljudi u Požeško-slavonskoj županiji koji zasigurno svoja radna mjesta traže i kroz sektor građevine. Svi projekti koje radimo u konačnici dovode i do povećanja broja zaposlenih pa će i ovaj projekt zasigurno djelovati na povećanje broja zaposlenih i povećanje broja tvrtki – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice prije potpisivanja ugovora izgradnje e-inkubatora naglašavajući kako će se s radovima početi čim to dopuste vremenske prilike te da se završetak očekuje do kraja 2018. godine.

-To je još jedan europski projekt na našem području, koji je zapravo svojevrsni nastavak našeg poduzetničkog inkubatora. Sam projekt traje 24 mjeseca, a svrha je izgraditi infrastrukturu kroz koju će se razviti nove usluge koje do sada nismo pružali, ili smo pružali u manjoj mjeri, a to su usluge koje su namijenjene prvenstveno IT sektoru. Znamo kako je to najbrže rastući sektor u svijetu i upravo zato smo specijalizirali naš inkubator. Sam projekt promatramo kroz nekoliko faza – pojasnila je Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica dodajući kako je prva faza izgradnja inkubatora 417 kvadratnih metara površine, gdje će biti smješteno 11 ureda, četiri box ureda za pružanje raznih usluga gospodarstvenicima, dvije videokonferencijske dvorane, virtualna recepcija, arhiva, skladišni prostor i kuhinja.

-Virtualna recepcija razlikuje nas od dosadašnjeg inkubatora jer ona će zapravo povezivati putem moderne tehnologije sve poduzetnike koji su registrirani na našem području, a nisu uvjetovani da budu u fizički u Pleternici. Osim toga, opremit ćemo inkubator s modernom opremom i ono što je najvažnije sa samoodrživost projekta to je udruživanje malih i srednjih poduzeća. Napravit ćemo WEB bazu poduzetnika, umrežiti ih kroz virtualnu recepciju kako bi oni lakše surađivali ali i kako bi ih lakše prezentirali prema van. Zadnja aktivnost je promocija inkubatora koja se proteže kroz sva 24 mjeseca. Izradit ćemo vizualni identitet, web stranicu, promotivne pakete te raspisati natječaj “Ideja 2019″ gdje želimo mlade i inovativne poduzetnike potaći da predstave svoju ideju i da se smjeste u inkubator – naglasila je Marija Šarić.

0 Comment