Radna akcija – priprema za 41. Papučke jaglace [FOTO]

Autor: Jelenko Topić
Već po tradiciji dolaskom proljeća i ljepšeg vremena članovi Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac odradili su uspješno još jednu radnu akciju u kojoj je sudjelovalo više od 30 članova. Prekrasna sunčana nedjelja je iskorištena za uređenje Planinarskog doma Lapjak u Velikoj, te Planinarske kuće Trišnjica. Nakon jutarnje kave i dogovora oko rasporeda i radnih zadataka ekipe su se uhvatile posla.
Pregledane su i provjerene sve elektro instalacije na domu te detaljno uređene i očišćene velika sala, spavaonica i prostor društvene kantine.  Okoliš  Lapjaka je očišćen od lišća, zemlje te ostalog krša koji se nalazio oko doma. Također su temeljito očišćeni vanjski i unutarnji sanitarni čvorovi.  

Tijekom akcije bila je aktivna i markacistička sekcija koja se uhvatila čišćenja planinarskih puteva od srušenih stabala na stazi Papučkih jaglaca i stazi za Češljakovački vis. Nakon završetka akcije članovi su se dogovorili oko preuzimanja zaduženja za nadolazeću najveću planinarsku manifestaciju na ovim prostorima.
Radna akcija je završila zajedničkim ručkom, druženjem te pokojom pjesmom koja je najavila dolazak proljeća. Članovi Sokolovca su pozvali da idućeg vikenda posjetite Papuk, te uživate u prirodnim ljepotama i  kulturnom programu 41. Papučkih jaglaca u Velikoj.
blankblank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blankblankblank

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek