Radna akcija planinara Sokolovca na Lapjaku i Trišnjici [FOTO]

Autor: Jelenko Topić

Lijep i sunčan dan proteklog vikenda požeški planinari su iskoristili za još jednu u nizu svojih aktivnosti. S obzirom na to da Društvo skrbi o svojim nekretninama, te prostorima koje koriste zadaća i cilj je njihovo održavanje, te stavljanje u punu funkciju koja će biti na korist članovima, te ostalim planinarima i gostima.

Od jutarnjih sati su prionuli poslu te su očistili prostor oko Planinarskog doma Lapjak od palog lišća, trave i korova koji tijekom vremena stvaraju velike probleme pješacima i automobilima. Također oko samog objekta je puno polomljenih grana i otpada koje su planinari očistili. 

Jedan tim je odradio sitne popravke po Lapjaku, te očistio podrum priredivši ga zimsku upotrebu.  Nekoliko planinara je otišlo na Planinarsku kuću Trišnjica gdje su također uz čišćenje prostora napravljeni manji zahvati.

Uz radnu akciju odrađen je i markacijski izlet odnosno uređenje i održavanje planinarskih staza koje održava Sokolovac, a sve u cilju lakšeg snalaženja i orijentacije planinara, te ostalih posjetitelja na Papuku. Nakon odrađenih poslova na objektima kojima upravlja Društvo za sve je bio organiziran ručak i okrjepa u Lapjaku uz druženje, pjesmu i razgovor koji su slijedili do kasnih poslijepodnevnih sati.

-Radnim akcijama želimo osim uređivanjem prostora okupiti sve veći broj građana, a posebno mladih kako bi popularizirali rad za opće dobro te boravak u prirodi kao jedan od bitnih preduvjeta za zdrav i društveno odgovoran život – ističe Bruno Horvat, predsjednik HPD Sokolovac iz Požege.

Više iz kategorije