Od radionice s jednim automehaničarem do autoškole sa srcem: U prigodi Valentinova HERZ darivao sugrađanke /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Auto škola sa srcem “Herz”, tvrtka je koja se više od 70 godina bavi osposobljavanjem kandidata za vozače svih kategorija vozila te obavljanjem tehničkih pregleda vozila. Mlada i vesela ekipa te tvrtke jučer je na poseban način u požeškoj pješačkoj zoni djevojkama i ženama dijelila balone u obliku srca, čokoladice i druge prigodne darove.

Gotovo isto veselo rasploženje, kakvo je bilo i u pješačkoj zoni, bilo je i u uredima auto škole gdje smo zatekli veselu mladu i radišnu ekipu koja se iznenadila zbog našeg dolaska. I ta je ekipa bila spremna uručiti prigodne darove svojim prijateljima, poslovnim partnerima, polaznicima auto škole i onima koji će to tek postati. Za svaku pohvalu!

Bogata je povijest današnje tvrtke Herz koja je nasljednik Auto-moto društva “Slavko Rončević” koje je osnovano davne 1946. godine kojeg je osnovala grupa građana na inicijativu Narodne tehnike i Zemaljskog odbora Automobilističko – motorističkog saveza Hrvatske s ciljem razvijanja prometne i tehničke kulture. Svoju djelatnost su proširili 1951. godine kada otvaraju radionicu za popravak vozila s jednim zaposlenim automehaničarom. 1955. godine AMD osnovom rješenja Zemaljskog odbora Auto – moto saveza Hrvatske počinje školovanje vozača motornih vozila. Radom autoškole i automehaničarske radionice počeli su se stvarati materijalni uvjeti za daljnji razvoj AMD.

Slobodno se može reći da je tih godina sve do današnjih dana ta tvrtka postala uzorna obrazovna ustanova u sklopu koje se uz osposobljavanje kandidata širilo i poslovanje obavljanja stanice za tehnički pregled. 1982. godine otvara se nova suvremena stanica za tehnički pregled vozila s dvije tehnološke linije za pregled vozila, te je 1994. godine izgrađena još jedna tehnološka linija za pregled teretnih motornih vozila. 1995. godine započela je s radom nova suvremena tehnološka linija za specijalistički pregled kočnica, ateste vozila i umjeravanje tahografa.

Pretvorbom društvenog vlasništva u privatno, 1992. godine, stvorena su dva nova pravna subjekta: Auto moto poduzeće Slavko Rončević (ubrzo mijenja ime u Herz d.d.) i Klub HAK-a Požega (mijenja ime u Autoklub Požega).

14.veljače 1994. Valentinovo postaje DAN AUTOŠKOLE HERZ.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88