Od radionice s jednim automehaničarem do autoškole sa srcem: U prigodi Valentinova HERZ darivao sugrađanke /FOTO/

POŽEGA – Auto škola sa srcem “Herz”, tvrtka je koja se više od 70 godina bavi osposobljavanjem kandidata za vozače svih kategorija vozila te obavljanjem tehničkih pregleda vozila. Mlada i vesela ekipa te tvrtke jučer je na poseban način u požeškoj pješačkoj zoni djevojkama i ženama dijelila balone u obliku srca, čokoladice i druge prigodne darove.

Gotovo isto veselo rasploženje, kakvo je bilo i u pješačkoj zoni, bilo je i u uredima auto škole gdje smo zatekli veselu mladu i radišnu ekipu koja se iznenadila zbog našeg dolaska. I ta je ekipa bila spremna uručiti prigodne darove svojim prijateljima, poslovnim partnerima, polaznicima auto škole i onima koji će to tek postati. Za svaku pohvalu!

Bogata je povijest današnje tvrtke Herz koja je nasljednik Auto-moto društva “Slavko Rončević” koje je osnovano davne 1946. godine kojeg je osnovala grupa građana na inicijativu Narodne tehnike i Zemaljskog odbora Automobilističko – motorističkog saveza Hrvatske s ciljem razvijanja prometne i tehničke kulture. Svoju djelatnost su proširili 1951. godine kada otvaraju radionicu za popravak vozila s jednim zaposlenim automehaničarom. 1955. godine AMD osnovom rješenja Zemaljskog odbora Auto – moto saveza Hrvatske počinje školovanje vozača motornih vozila. Radom autoškole i automehaničarske radionice počeli su se stvarati materijalni uvjeti za daljnji razvoj AMD.

Slobodno se može reći da je tih godina sve do današnjih dana ta tvrtka postala uzorna obrazovna ustanova u sklopu koje se uz osposobljavanje kandidata širilo i poslovanje obavljanja stanice za tehnički pregled. 1982. godine otvara se nova suvremena stanica za tehnički pregled vozila s dvije tehnološke linije za pregled vozila, te je 1994. godine izgrađena još jedna tehnološka linija za pregled teretnih motornih vozila. 1995. godine započela je s radom nova suvremena tehnološka linija za specijalistički pregled kočnica, ateste vozila i umjeravanje tahografa.

Pretvorbom društvenog vlasništva u privatno, 1992. godine, stvorena su dva nova pravna subjekta: Auto moto poduzeće Slavko Rončević (ubrzo mijenja ime u Herz d.d.) i Klub HAK-a Požega (mijenja ime u Autoklub Požega).

14.veljače 1994. Valentinovo postaje DAN AUTOŠKOLE HERZ.

0 Comment