Kroz radionice promocija zdravlja za brestovačke učenike nižih razreda /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

BRESTOVAC – Učenike trećih i četvrtih razreda brestovačke osnovne škole, koji su sudjelovali u radionicama o higijeni ruku, zdravom načinu života, posjetile su medicinske sestre iz Opće županijske bolnice Požega povodom Međunarodnog dana sestrinstva. U sklopu radionica na kojima je bio naglasak redovito i prvilno pranje ruku te zbog čega je toliko važno voditi brigu higijeni učenici su izradili i plakate vezano na tu temu.

Jelena Kitanović, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara, Ogranak Požega

-Kroz ovaj projekt i radionice održali smo promociju zdravlja za učenike nižih razreda osnovne škole, održali niz radionica o higijeni ruku, zdravom načinu života i upoznali ih sa zanimanjem medicinske sestre – istakla je Jelena Kitanović, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara, Ogranak Požega, jedna od voditeljica radionice.

Svim učenicima koji su sudjelovali na radionica i uspješno svladali tu temu uručene su majice na kojima je jasno prikazana poruka koliko je važna higijena pranja ruku.

Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac

– Projekt smo prijavili na javni poziv, dobili odobrenje i proveli ga sa Hrvatskom udrugom medicinskih sestara. Provirali smo kroz projekt zdrave načine života i higijenu. To je jako koristan projekt za djecu koji smo mi kao općina poduprli. Od učeničkih likovnih radova koji su nastali za vrijeme radionice postavili smo izložbu u holu škole – rekao je Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac.

Požeška diplomirana slikarica Anita Grbavac Jakobović je pomogla u postavljanju izložbe čime je dala podršku djeci da se okušaju u slikanju i dalje, te ih sve proglasila pobjednicima.

Anita Grbavac Jakobović, diplomirana slikarica

-Vi ste sve ovo radili svojim ručicama i zapravo ste vi najzaslužniji što smo mi svi ovdje. Pozdravljam i medicinske sestre, Jelenu, Renatu i Mariju koje su se jako potrudile da vam objasne što je to zapravo našem oku nevidljivo, vidimo tek pod mikroskopom, a nalazi se na našim rukama. To su male bubice, bakterije i virusi, koje ste vi zapravo jako dobro prikazali na vašim slikama. Pozdravljam i vaše učiteljice pod čijim budnim okom su nastali ovi vaši likovni radovi, Gordana Drabik, Marijana Buće i Marijana Knajs – rekla je Anita Grbavac Jakobović dodajući kako su se učenici jako dobro snašli u temi.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek