Radionice 3D modeliranja za sve zainteresirane učenike: “Voljeli bismo da ima više radionica iz različitih područja tehničkih znanosti”

Autor: DK

POŽEGA – Tehnička škola Požega i Zajednica tehničke kulture grada Požege organizirali su zanimljivu suradnju koja se provodila u obliku stručnih radionica u Tehničkoj školi Požega. Radionice 3D modeliranja bile su organizirane subotom za sve zainteresirane učenike članove Zajednice tehničke kulture, a vodila ih je prof.Biljana Radišić. Radionica bila je dio Zimske škole tehničkih aktivnosti za učenike četiri osnovne škole, a zvala se Modeliranje uz pomoć 3D printera.

Predsjednik Zajednice tehničke kulture  grada Požege Đuka Pelcl istaknuo je izvrsnu suradnju ravnatelja Zorana Galića i profesora Tehničke škole, uz čiju su pomoć  učenici mogli neposredno upoznati i naučiti osnove 3D modeliranja.

Učenici 7. i 8. razreda istakli su kako su neki od njih posjećivali radionice poput robotike i automatike te se susretali sa sličnim programima dok su se po prvi puta susretali s načinom rada na računalima i programima ovoga tipa dodajući kako su na radionici radili programom 123Design.

Učenici su za radionice 3D modeliranja saznali preko izbornih predmeta-radionica(automatika) i na nastavi Tehničke kulture gdje su dobili letke s informacijama i pozivom na radionicu što im se učinilo zanimljivo i korisno za neki od budućih aktivnosti.

Na radionicama je prema riječima učenika Hane, Đurđice, Nikole i Filipa veoma zanimljivo. Ističu kako za neke složenije oblike treba dosta vremena.

-Neke smo oblike radili sat vremena, dok smo na neke potrošili i dva ili tri tjedna. Svaki trud se isplatio kada smo vidjeli konačan rezultat i ono što smo sami stvorili – rekli su nam učenici dodajući kako bi voljeli da ima više radionica tog tipa u kojima bi mogli birati i učiti nešto ono što ih zanima.

-Najviše nam se sviđaju radionice vezane za računala i modernu tehnologiju, ali bi voljeli da postoje različite radionice iz raznih područja tehničkih znanosti kako bi se mogli prije upisa u srednju školu lakše odlučili koje područje nas zanima – dodaje nam Hana, Đurđica, Nikola i Filip.

Takav način rada sa radionicama učenicima se jako sviđa pogotovo napredak u školama gdje se u nastavu uvodi sve više tehnologije koja im olakšava savladavanje nastavnog programa i gradiva.

/Foto: Tehnička škola Požega/

Više iz kategorije