Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi u 2021. godine /FOTO/

Autor: PROMO

To je projekt čiji je nositelj Grad Pleternica i provodi ga u suradnji sa svojim projektnim partnerima: Hrvatsko žensko društvo Pleternica, Udruga Ždralice Daruvar, Udruga Most 352 Oriovac. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu, kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, a vrijedan 1.498.524,00 kuna, traje od 20.07.2020. do 20.07.2022.g.

 Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi u 2021. godini bilježi provedene brojne projektne aktivnosti. Kroz projekt se osiguralo vozilo kojim su se  kroz cijelu godinu prevozile osobe starije životne dobi – korisnici projekta, na različite  radionice zdravstvenog i kreativnog karaktera, kod liječnika, u trgovinu i sve ostalo što im je bilo potrebno.

Tako je u 2021. g. bilo organizirano prevoženje naših korisnika na prosječno 20-ak  aktivnosti mjesečno. Kroz projekt se osigurao materijal za održavanje radionica, promotivni materijal, provodile su se kreativne radionice po ograncima Hrvatskog ženskog društva, također i zdravstvene radionice na kojima su se korisnicima radila preventivna mjerenja šećera i tlaka, te ih se podučavalo o  brizi za vlastito zdravlje. Provodile su se i edukativne radionice u suradnji s  liječnicima koji su održavali predavanja starijoj populaciji i članovima njihovih obitelji o tome kako spriječiti i prepoznati određene bolesti. Uz sve navedene, provodile su se i psihološke radionice kojima se željelo zaštititi mentalno zdravlje starijih osoba u ovo posebno teško vrijeme za njih.  Vodili su se korisnici i u druga mjesta kao što su Daruvar i Oriovac, na druženja sa partnerskim udrugama i razmjenu kreativnih ideja i iskustava. Sudjelovalo se na više sajmova u našem gradu, zajedno s  korisnicima, promovirajući važnost projekta za zajednicu i šire. Do sada se kroz projekt uključilo preko 100-tinjak osoba starijih od 65 godina, te oko 50-ak članova njihovih obitelji.

Unatoč pandemijskom vremenu, uspjele su se uz mjere opreza, održavati radionice i time se korisnicima  osigurala prilika za aktivno uključivanje u društvo.  Provođenjem aktivnosti projekta, Grad Pleternica doprinosi unapređenju kvalitete života starijih osoba Grada Pleternice, Daruvara i Općine Oriovac. Time se pokazuje kako Grad Pleternica kao zajednica  uvijek nastoji brinuti za svoje starije članove unatoč teškim vremenima.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Pleternice

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda” i “Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice”

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot