Put na kojem se brojilo puno kilometara: Više od tisuću pješaka-hodočasnika na XIX biskupijskom križnom putu mladih /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Drugi dan biskupijskog križnog puta koji je krenuo iz Kutjeva prema Požegi okupio je više od tisuću hodočasnika, većinom mladih, koji su odlučili prinijeti svoju žrtvu na svoje osobne nakane.

Podsjetimo, XIX. biskupijski križni put mladih Požeške biskupije krenuo je iz župe Ruševo preko Čaglina prema Kutjevu gdje je bio odmor i noćenje odakle je krenuo prema Požegi.

Križni put se zaputio iz Kutjeva preko Ferovca, Šumanovca, Cerovca, Rajsavca, Radnovca, Jakšića i Eminivaca prema Požegi. Svoja gostoprimstva posebno su iskazali župljani župe Jakšić koji su na vše mjesta pripremili okrijepu za umorne hodočasnike.

Središnji dio proslave bio je požeškoj Stolnoj crkvi, Katedrali gdje je misno slavlje predvodio mjesni biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji sa 20-ak svećenika.

-Ovaj križni put ima svoju posebnu snagu jer je o 20. obljetnici uspostave Požeške biskupije. Znam da ste bili na putu na kojem se brojilo puno kilometara, ali i znam da je to bio put na kojem ste pokušavali zbrajati račune u svom srcu i svojoj savjesti koračajući za križem Isusovim ohrabrujući se njegovom žrtvom ljubavi – rekao je na početku misnog slavlja biskup Škvorčević.

Na svečanom euharistijskom slavlju među kandidate Požeške biskupije za sveti Red đakonata i prezbiterata primljena su četiri bogoslova, Luka Čačić iz Župe Lužani, Marko Milaković iz Župe Jakšić, Matej Siluković iz Župe Stražeman i Marko Dušak iz Župe Nova Bukovica.

-Dogodilo se da su ova čtvorica mladih ljudi progledala s obzirom na sebe i rekla, da ja osjećam i znam da sam pozvan biti svećenik. Molimo da takvih mladih bude u Hrvatskoj koji imaju oči da znaju vidjeti i prepoznati i opredijeliti se za sveti red – naglasio je biskup Škvorčević  

/Foto: D. Mirković/

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek