Puljašić i zamjenici službeno preuzeli funkcije: “Požega će se razvijati onako kako to zaslužuje”

Autor: DK

POŽEGA – Dužnost požeškog gradonačelnika, po okončanju i objavljivanju službenih rezultata lokalnih izbora danas je preuzeo Darko Puljašić dok su dužnosti za njegove zamjenike preuzeli Mario Pilon i Ferdinand Troha. Na preuzimanju gradonačelničkih dužnosti bili su nazočni i pročelnici upravnih odjela koji su podnijeli odnosno predali pismena izvješča.

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege

-Nadam se da ćemo, zajedno s vijećnicima, aktivno sudjelovati u donošenju odluka koje su kvalitetne i dobre za sve nas, za naše sugrađane, za ovu gradsku upravu koja će sigurno pomoći da provodimo onu politiku zbog koju su nas birali naši sugrađani. Detaljno smo definirali na koji način planiramo kreirati nova radna mjesta te kako ćemo pokrenuti poduzetništvo i gospodarstvo. Jedan od prioriteta gospodarskog razvoja Požege je otvaranje Poduzetničkog inkubatora, a potom i uređenje poduzetničke zone. Ne bojim se preuzeti obvezu i reći da ćemo smanjiti davanja kojih se grad može odreći. Posebnu pažnju posvetit ćemo ruralnom razvoju kao preduvjetu demografske stabilizacije. Nastavit ćemo sa započetim projektom Aglomeracije u Požegi. Kada je u pitanju energetska obnova, maksimalno ćemo iskoristiti potencijale i sredstava koje nudi Europska unija. Nastavit ćemo obnovu gradskih objekata, ali ćemo i poticati predstavnike stanara na energetsku obnovu višestambenih objekata te privatnih kuća. Radit ćemo na izradi novoga plana prometovanja kojem bismo riješili kompletnu prometnu problematiku grada Požege. Problem ne predstavlja samo Trg Sv. Trojstva, a odluku o njegovom rješavanju treba prepustiti struci kako bi se donijelo najbolje i najbezbolnije rješenje. Kada je u pitanju turistička infrastruktura, Grad Požega je u posljednje četiri godine definirao prioritete na području turizma te završavamo projekt Požeške kuće, a spreman imamo i projekt Thallerovog ljekovitog hrama. Nastavit ćemo s izgradnjom komunalne infrastrukture u onim dijelovima gdje još nije do kraja razvijena, ali istovremeno ćemo ići u rekonstrukciju dotrajale komunalne infrastrukture. Naš plan i vizija bila je ključne infrastrukturne projekte financirati sredstvima iz europskih fondova, a ravnomjernim razvojem grada voditi brigu od najsitnijih detalja u prigradskim naseljima i ulicama do onih značajnijih koji se tiču kvalitete života. No, dinamika raspisivanja natječaja nije bila onakva kakvu smo priželjkivali. Naš indeks razvijenosti je često smetnja za prijavu na pojedine natječaje, ali se nadam da ćemo uskoro gradske probleme rješavati kroz pomoći iz ministarstava i fondova. Brigu o branitelja želimo voditi kroz Ured za branitelje koji će skrbiti o braniteljima i njihovim zdravstvenim i socijalnim problemima – rekao je Darko Puljašić poprvi puta u ulozi požeškog gradonačelnika.

Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika Požege

Puljašićevi zamjenici Mario Pilon, koji će biti zadužen za gospodarstvo i financije i Ferdinad Troha, koji će se baviti društvenim djelatnostima također su ukratko predstavili svoj program iz djelokruga koji im je povjeren.

Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Požege

Pilon je istakao, između ostalog, da će i u buduće voditi brigu o osiguranju financijske stabilnosti grada, poticanju suradnje s poduzetnicima, aktivnom radu gradskih komunalnih poduzeća Tekije i Komunalca u kojima će biti u ulozi predsjednika Skupštine i sl.

Novi zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha koji je zadužen za društvene djelatnosti naglasio je kako će voditi brigu o radu ustanova u kulturi, udrugama, obrazovnima ustanovama, s naglaskom na očuvanje tradicijskih i kulturnih vrijednosti grada.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: