Puljašić obišao nove prostore HGSS-a: “Pozivam i ostale da slijede primjer Požege i pomognu pri uređenju”

Autor: D.K.

POŽEGA – Prije nekoliko dana pisali smo o brojnim aktivnostima i akcijama u kojima sudjeluje ekipa požeških HGSS-ovaca, POGLEDAJ OVDJE. Nastavljaju oni i s onim pratećim logističkim poslovima uz one primarne zadaće koje obavljaju kao operativna snaga civilne zaštite. Naime, u tijeku su intenzivni radovi na uređenju novih prostora, u nekadašnjoj zgradi Vojne policije, koji će im pružiti kvalitetnije uvjete za obavljanje njihove djelatnosti.

Financijsku podršku u ovom projektu vrijednim HGSS-ovcima dao je grad Požega, na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem koji se došao uvjeriti što se sve radi na malom ali zahtjevnom gradilištu. Domaćin mu je bio pročelnik požeškog HGSS Josip Kraker i njegov zamjenik Igor Protić.

Požeški HGSS s više od 30 aktivnih članova s područja cijele županije, trenutno koristi prostor atomskog skloništa koje je u vlasništvu grada Požege, a smješten je u ulici Republike Hrvatske. Tamo im je na raspolaganju tek 50-tak kvadrata koji nisu primjereni jer za djelovanje i skladištenje opreme i garažiranja vozila. Stoga su, rekao je pročelnik Kraker, bili prisiljeni tražiti drugo rješenje.

-Drugo rješenje se ukazalo ovim prostorom koji je u državnom vlasništvu, a mi smo ga dobili na korištenje od Ministarstva državne imovine. Prostor površine 180 kvadrata smo dobili 2016. godine, tada smo krenuli s izradom projektne dokumentacije, a krajem te godine od HGSS-a smo dobili sredstva u iznosu od 180 tisuća kuna, a sljedeće 2017. godine dobili smo za tu namjenu 190 tisuća kuna. Trenutno smo uložili oko 300 tisuća kuna, a prema našim procjenama bit će potrebno još toliko novca kako bi se prostor doveo u funkciju, odnosno kompletno opremio interijer i eksterijer – istakao je pročelnik Kraker.

Složiti financijsku konstrukciju do kraja zahtjevan je zadatak koji traži zajedništvo, no iako svojim znanjem i vještinama služe cijeloj zajednici odgovarajući na svaki poziv, na njihov poziv se odazvao jedino grad Požega.

-Jedina jedinica lokalne samouprave koja nam je pomogla pri uređenju ovog prostora je grad Požega izdvojivši 40 tisuća kuna koje smo uložili u fazu grijanja. Sve smo jedinice lokalne samouprave zamolili za pomoć, no nije bilo razumijevanja. Nadam se kako će se ove godine ipak neke stvari pokrenuti, jer ipak smo mi operativna snaga sustava civilne zaštite, a nemamo svoj prostor i imamo problema pri djelovanju koje je pak od značaja za cijelu zajednicu – zaključio je Kraker.

Grad Požega pomagat će i dalje, najavio je gradonačelnik Darko Puljašić.

-Čestitke našim dečkima iz HGSS-a. Grad Požega kao najveća jedinica lokalne samouprave u kojoj se nalazi i njihovo sjedište, podupire ovu službu koja je vrlo značajna za sigurnost naših sugrađana. U bezbroj prilika pokazali su se i dokazali, i ti dečki su uistinu naš ponos. I dalje ćemo pomagati da se ovaj prostor dovede u funkciju jer riječ je o ustanovi koja služi svima nama. Pozivam stoga i sve ostale jedinice lokalne samouprave da se priključe u skladu sa svojim mogućnostima kako bi zajedno, u što kraćem roku, ovoj vrijednoj ekipi omogućili kvalitetne uvjete za rad, jer tamo gdje su trenutno, to nije primjereno i oni to nisu zaslužili,” rekao je gradonačelnik Puljašić. Dovršetak radova planiran je 2019. godine kada požeški HGSS slavi i 50 godina postojanja.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek