Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Dan otvorenih vrata policije /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Dan otvorenih vrata policije /FOTO/ Požega.eu | PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Dan otvorenih vrata policije /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na sportskom terenu Tehničke škole održan je Dan otvorenih vrata policije s ciljem promicanja zanimanja policajac/policajka.

Srednjoškolci, ali i svi građani zainteresirani za rad policije, imali su priliku između 11:00 i 14:30 sati razgledati policijsku opremu i vozila, razgovarati s policijskim službenicima te svjedočiti demonstracijama vještina.

Policijski službenici Policijske postaje Požega predstavili su različitu opremu kao što su uređaji za snimanje brzine, uređaji za mjerenje koncentracije alkohola, uređaji za otkrivanje prisutnosti droge u organizmu, vozilo za očevide, presretač i motocikl. Službenici ureda načelnika prezentirali su nacionalne programe koje provode, dok su službenici kriminalističke policije prikazali testere za droge i uzorke raznih vrsta droga, kao i kriminalističku tehniku. Policijski službenici protueksplozijske zaštite predstavili su svoju opremu i rad. Interventna jedinica policije demonstrirala je opremu, naoružanje, borilačke vještine te primjenu palica, oružja i taktika postupanja, uključujući policijske ovlasti. Pravosudna policija također je prikazala svoje aktivnosti i spremnost.

Osim policije, svoj rad predstavili su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja te Centar za podršku i razvoj civilnog društva "Delfin".

Zainteresiranim učenicima objašnjeno je obrazovno-razvojno područje te je istaknuto da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno raspisuje dva natječaja. Prvi je namijenjen osobama mlađim od 28 godina s završenom srednjom školom, a radi se o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima mlađima od 19 godina koji su završili prva dva razreda četverogodišnje srednje škole, a radi se o upisu učenika u treći razred Policijske škole "Josip Jović". Naglašeno je da će svima koji završe bilo koji od ovih oblika školovanja biti osiguran siguran posao te će imati mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo