Prvih 50 godina Zvonka Miličevića: Zapjevao Ćiro i vinski kardinal Vlado Bauer, iznenađenje priredio Tomislav Čabraja /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Prijatelji Zvonka Miličevića, poznatijeg pod nadimkom Tunto, predvođeni poznatim gospodarstvenikom Tomislavom Čabrajom iz Vidovaca priredili su mu pravo iznenađenje za njegov 50. rođendan. Dok je Zvonko u Zlatnom lugu dočekivao goste koje je pozvao na svoju proslavu i veselio se njihovom dolasku ni sanjao nije da mu se sprema iznenađenje.

U ležernoj se atmosferi očekivao početak večere. Pristizali su još neki uzvanici, ali u mraku izvan prostorije u kojoj je bila proslava, čuli su se neki zvuci na koje se slavljenik i nije previše obazirao. Nije mu bilo jasno što se zapravo događa, a onda je uslijedilo iznenađenje. Na vratima se pojavio, a tko bi drugi u ovom predmartinjskom vremenu nego vinski kardinal, njegova uzoritost Vlado Bauer sa svojim ministrantima i tamburašima.

– Ostao je potpuno zbunjen i tek  sad mu više nije ništa bilo jasno. Pomislio je da su neki nepozvani gosti zabunom ušli u prostoriju gdje je on s gostima očekivao početak večere. Kad je vidio kardinala Valdu Bauera i poznatog pjevača Borisa Ćiru Gašparca koji je bio obučen u ministranta i Željka Pejkovića tek mu je onda bilo puno toga jasnije.

Bili su uporni tamburaši svirajući i uz gromoglasni kardinalov i Ćirin glas pjevajući pjesmu namijenjenu upravo njemu – prepričavaju Tuntini prijatelji. Nije samo slavljenik ostao iznenađen, nego i ostali  gosti koji su tek tad shvatili da je pripremljeno pravo iznenađenje njihovom gostoljubivom domaćinu. U svemu tome je glavnu riječ vodio Tuntin prijatelj Tomislav Čabraja i još nekoliko njih koji su ga doista uspjeli iznenaditi.

Ceremonija je odrađena, predan je i poklon Tunti, kako ga jedan njegov prijatelj zove “dobrom duhu” Vidovaca i Dervišage.

Njegova uzoritost, vinski kardinal s ministrantima nije se mogao previše zadržavati, pred njima je te večeri bilo još puno posla jer su počele martinjske svečanosti. Oni su učinili svoje, dali su svoj veliki doprinos da proslava ostane dugo u pamćenju na oduševljenje slavljenika Zvonka i njegovih gostiju, među kojima je bio i Zvonko Papac poznatiji kao Nota iz Vidovaca koji je sa svojom suprugom Maricom došao na Tuntin rođendan iz Neussa (Njemačka) kako bi svom prijatelju bio na njegovoj okrugloj obljetnici rođenja.

Što reći za slavljenika Zvonka Miličevića Tuntu, dobrog duha Vidovaca i Dervišage, ali i šire? Uvijek je svojim prijateljima na usluzi i raspolaganju u svim prigodama. Mnogi su se već uvjerili da je odličan gastro majstor. Aktivan je u nogometnom klubu Dinamo Vidovci gdje je njegov doprinos nemjerljiv. Kažu nam njegovi prijatelji da ga rado vole samo susresti, a još više s njim biti u zajedničkom druženju jer je čovjek od formata i na svom mjestu. Teško bi bilo naći čovjeka koji ga je zamolio za bilo kakvu pomoć, a da on u tome nije dao sebe cijelog kako bi ispunio očekivanja.

Mogli bi još puno toga nabrajati. Možemo mu samo poželjeti sretan rođendan, a njegovoj supruzi Sanji i kćerima Ani i Ivani reći da mogu biti ponosne na njega.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek