Prvi Županijski sajam poljoprivrednih gospodarstava i strukovnih škola: Izlagači od Čaglina do Lipika, iz svih gradova i općina /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Prvi Županijski sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i strukovnih škola u sklopu obilježavnaja Dana Požeško-slavonske župoanije održan je na središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva koji je okupio više od 20 izlagača koji su svoje proizvode i rukotvorine izložili i predstavili građanima i potencijalnim kupcima. Izlagači su bili s područja Požeško-slavonske županije, od Lipika do Čaglina, poljoprivredni proizvođači, obrtnici te Obrtnička, Tehnička i Poljoprivredno prehrambena škola i požeško Veleučilište.

Uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, koji je otvorio sajam i pozdravio izlagače bili su i njegovi zamjenici Željko Jakopović i Ferdinad Troha te zastupnik u Hravatskom saboru Franjo Lucić i zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić. Svi su oni nakon otvorenja posjetili štandove izlagča i s njima se zadržali u kraćem razgovoru.

-Zahvaljujem i čestitam svima vama koji ste u ovo prohladno jutro, razmišljajući je li jutrošnji mraz napravio štetu, ipak došli na sajam kako bi zajedno i na ovaj način proslavili Dan županije, na prvom Županijskom sajmu. Želimo da sajam postane tradicija kako bi pružili priliku za predstavljanje svim vlasnicima OPG-ova i proizvođačima iz cijele županije. Sretan sam što ste ovdje, od Čaglina do Lipika, iz svih općina i gradova. Ovdje su oni koji svojim rukama, svojom tradicijom, vjerom, kulturom i ljubavlju rade za svoju obitelj, svoju Slavoniju i svoju domovinu – rekao je župan Tomašević pozivajući građane da kušaju proizvode i ocjene kvalitetu pravih domaćih proizvoda i to onih, od meda, buče, višnje, kupine, suhomesnatih delicija domaćih sireva i dr.

Na štandovima su se mogli naći i drugi proizvodi od mirisne lavande s požeško-slavonskih polja, vrhunskih vina i zdravih sokova do domaćih kolača i pekarskih proizvoda, pekmeza, džemova, autohtonih suvenira i dr.

/Foto: D. Mirković/

 

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek