Požega.eu

Prvi Županijski sajam poljoprivrednih gospodarstava i strukovnih škola: Izlagači od Čaglina do Lipika, iz svih gradova i općina /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Prvi Županijski sajam poljoprivrednih gospodarstava i strukovnih škola: Izlagači od Čaglina do Lipika, iz svih gradova i općina /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Prvi Županijski sajam poljoprivrednih gospodarstava i strukovnih škola: Izlagači od Čaglina do Lipika, iz svih gradova i općina /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
D.K.POŽEGA – Prvi Županijski sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i strukovnih škola u sklopu obilježavnaja Dana Požeško-slavonske župoanije održan je na središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva koji je okupio više od 20 izlagača koji su svoje proizvode i rukotvorine izložili i predstavili građanima i potencijalnim kupcima. Izlagači su bili s područja Požeško-slavonske županije, od Lipika do Čaglina, poljoprivredni proizvođači, obrtnici te Obrtnička, Tehnička i Poljoprivredno prehrambena škola i požeško Veleučilište.

Uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, koji je otvorio sajam i pozdravio izlagače bili su i njegovi zamjenici Željko Jakopović i Ferdinad Troha te zastupnik u Hravatskom saboru Franjo Lucić i zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić. Svi su oni nakon otvorenja posjetili štandove izlagča i s njima se zadržali u kraćem razgovoru.-Zahvaljujem i čestitam svima vama koji ste u ovo prohladno jutro, razmišljajući je li jutrošnji mraz napravio štetu, ipak došli na sajam kako bi zajedno i na ovaj način proslavili Dan županije, na prvom Županijskom sajmu. Želimo da sajam postane tradicija kako bi pružili priliku za predstavljanje svim vlasnicima OPG-ova i proizvođačima iz cijele županije. Sretan sam što ste ovdje, od Čaglina do Lipika, iz svih općina i gradova. Ovdje su oni koji svojim rukama, svojom tradicijom, vjerom, kulturom i ljubavlju rade za svoju obitelj, svoju Slavoniju i svoju domovinu - rekao je župan Tomašević pozivajući građane da kušaju proizvode i ocjene kvalitetu pravih domaćih proizvoda i to onih, od meda, buče, višnje, kupine, suhomesnatih delicija domaćih sireva i dr.

Na štandovima su se mogli naći i drugi proizvodi od mirisne lavande s požeško-slavonskih polja, vrhunskih vina i zdravih sokova do domaćih kolača i pekarskih proizvoda, pekmeza, džemova, autohtonih suvenira i dr.

/Foto: D. Mirković/   

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.