Prvi ples mladenaca najčešće je uz pjesme Dine Dvornika, Posegane, Latina, Bosutskih bećara,  Crvenih koralja, Divljih jagoda, Tereze, Olivera i drugih

Autor: Jelenko Topić

Ranije su se pjesme Divno je biti nekome nešto, Mnogo značiš za moj život draga, Jedina moja, Moj lipi anđele, Da li znaš da te volim, Ljubav se zove imenom tvojim i još neke često svirale na slavonskim svadbama u trenucima kada mladenci ulaze  u svečanu dvoranu i počinju plesati prvi ples. Izvodili su ih izvođači kao što su Crveni koralji, Latino, Divlje jagode, Oliver, Dino Dvornik i drugi.

Kroz posljednjih petnaestak godina u Slavoniji, a pogotovo u požeškom kraju, koriste se sve više novije pjesme i to uglavnom od ovdašnjih izvođača. Potvrda tomu su jedna od najpopularnijih pjesama za prvi ples požeškog sastava Posegana Doživotno tvoj, zatim Bosutskih bećara Sada kada došla si, Prve lige Jedan život malo je, te skladba Sva blaga ovog svijeta u izvođenju Mie Dimšić i Marka Tolje.

Pored njih često se u takvim prigodama još mogu čuti poznate zabavne melodije kao što su Samo s tobom sam upoznao ljubav koju izvodi Marko Škugor, Moja posljednja i prva ljubavi(Tereza Kesovija), Tamo gdje si ti(Bosutski bećari), Za ljubav ja dao bi sve(Mladen Grdović), Ako voliš ovu ženu(Željko Bebek i Oliver Dragojević), Lutka(SARS), Dok je tebe(Parni valjak) i druge.

Navedene pjesme su dirljivi pokazatelj ljubavi između mladenaca. Prvi ples na vjenčanju je nešto romantično, osobno i nezaboravno. Naravno da onda trebate pronaći savršenu pjesmu za takvu prigodu. Uz sve dostupne ljubavne pjesme za prvi ples, opcije su gotovo neograničene. 

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije