Prve nagrade i GRAND PRIX iz Subotice u Požegu donijeli učenici požeške Glazbene škole: Antea Glavaš i Dominik Milošević te Tamburaški komorni sastav dokazali da su najbolji /FOTO/

Autor: DK

Na Međunarodnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola u kategorijama solista Prim/Bisernica i Basprim/Brač koje je održano u Subotici sudjelovali su i učenici Glazbene škole Požega. Natjecalo se 40 tamburaša iz 18 škola, Subotice, Sombora, Ade, Bečeja, Pančeva, Kule, Apatina (odjeljenje Sonta) i Novoga Sada te škole iz Hrvatske – Požege, Slavonskog Broda, Virovitice, Zaboka, Sesveta, Siska, Osijeka, Zagreba–Podsused i Vukovara.

Više nego izvrsne rezultate postigli su učenici požeške Glazbene škole u različitim kategorijama.

Rezultat tih uspjeha je predan i odgovoran rad profesora Valentina Petranovića i Marijana Paurića koji su pripremili svoje učenike kako bi bili najbolji i svojim kućama donijeli prestižne prve nagrade, Grand prix i zlatni pehar.

Za Grand prix su se natjecali najbolji učenici u svojim kategorijama, posebno osnovna i srednja škola te fakultet i komorni sastavi.

Antea Glavaš – učenica osnovne škole Požega osvojila je prvu nagradu i GRAND PRIX kao najbolja učenica na tamburi – bisernici u kategoriji osnovnih škola. S razlogom je ponosan njen nastavnik Valentin Petranović koji ne skriva zadovoljstvo osvojenom nagradom u veoma jakoj konkurenciji.

Bila je veoma jaka konkurencija i među učenicima srednjih škola. Dominik Milošević je pokazao svoja umijeća i bio najbolji. Osvojio je prvu nagradu i GRAND PRIX kao najbolji učenik u kategoriji srednjih škola i fakulteta, na što je njegov nastavnik Marijan Paurić iznimno ponosan.

Još jedna prva nagrada i GRAND PRIX je stigla u Požegu iz Subotice koju je donio Tamburaški komorni sastav Glazbene škole Požega. Nastupili su učenici, Danijel Tomašević, Alen Ružić, Dominik Tomašević, Elizabeta Jakobović, Luka Bajt, Mihael Mandić, Matija Kravski, David Ralašić i Antun Glasnović. S razlogom i na njih ima biti veoma ponosan njihov nastavnik Valentin Petranović.

Našim najboljim učenicima i oni koji će to postati na nekim drugim natjecanjima ništa drugo ne preostaje već uporno raditi, učiti i vježbati kako bi još više medalja, zlatnih pehara i prvih nagrada donijeli svojim kućama s nekih drugih od slijedećih natjecanja.

Foto: FB V.P.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: