Prve konkretne mjere grada Požege za pomoć poduzetnicima i građanima: Oslobođenje naknada za vrtiće, školske obroke, zakup poslovnih prostora, javnih površina….

Autor: D.K.

U skladu s naporima na nacionalnoj razini za suzbijanje ekonomskih šteta nastalih kao posljedice epidemije koronavirusa (COVID-19), požeški gradonačelnik Darko Puljašić sastao se s predstavnicima gospodarskog sektora koji je susret imao za cilj raspraviti uvođenje mjera za pomoć građanima i poduzetnicima koji su pogođeni Odlukom o zabrani rada Nacionalnog stožera civilne zaštite.

-U ovim kriznim vremenima želimo pokazati kako smo prijatelji našim poduzetnicima i kako ćemo im nastojati pomoći u ovoj teškoj situaciji u kojoj se svi trenutno nalazimo. Na tjednoj bazi održavat ćemo sastanke s gospodarstvenicima s područja Grada i donositi odluke koje će biti u smjeru pomaganja gospodarstva. Grad Požega poduzima sve mjere kako bi se širenje koronavirusa i kriza držale pod kontrolom – rekao je gradonačelnik Puljašić naglašavajući kako će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege predložit donošenje odluke o smanjenju prireza za 3 posto, smanjenje poreza na potrošnju s 3% na 1%.

-Građani će biti oslobođeni plaćanja naknada za vrtiće, škole i školski obrok. U dogovoru s privatnim vrtićama Grad Požega će i dalje snositi svoj dio troškova, kako bi se očuvala radna mjesta te kapaciteti vrtića. Poseban naglasak stavit ćemo na pomoć ugostiteljima koji će biti oslobođeni plaćanja svih troškova zakupa, poslovnih prostora i javnih površina u razdoblju nekorištenja, sukladno Odluci nacionalnog stožera o zabranama – nastavio je Puljašić.

Grad Požega uvest će se i odgode te obročne otplate potraživanja prema fizičkim i pravnim osoba, a kamate neće biti obračunate.

-Sukladno odlukama nadležnih ministarstava, postupit će se po pitanju spomeničke rente i turističkih pristrojbi. Kada je u pitanju komunalna naknada, želja i namjera Grada Požege je participirati u smanjenju i poduzet će sve potrebne mjere, no dužni smo čekati odluku Vlade RH o naknadi za uređenje voda, koja je sastavni dio uplatnice koju građani dobivaju za komunalanu naknadu. Nadamo se što bržem pronalasku rješenja po kojemu ćemo u najkraćem vremenu i postupiti – pojasnio je gradonačelnik Puljašić moleći sugrađane da, bez obzira na dob i trenutno zdravstveno stanje te na činjenicu da u Požegi još uvijek nema prisutnosti virusa COVID – 19, da slušaju i pridržavaju se uputa

-Nacionalni stožer ulaže velike napore i radi vrlo stručan i kvalitetan posao kako bi nas sve zajedno zaštitili koliko god je moguće u ovim izazovnim i teškim vremenima – zaključio je Darko Puljašić gradonačelnik Požege.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88