Prvaci lovci Virovitiško-podravske županije, Požežani zauzeli 17. mjesto /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – I ove godine Lovački savez Požeško-slavonske županije u svome je strelištu u Bzenici nedaleko Pleternice bio je uspješan domaćin 23. Državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza u streljaštvu koje je okupilo momčadi svih županija tako da je nastupilo blizu 150 strijelaca u sve tri discipline lovnog streljaštva predviđene Pravilnikom HLS-a.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović, pozdravio je sudionike, te brojne ugledne goste među kojima su bili izaslanik ministra poljoprivrede Petar Raos, predsjednik HLS-a Đure Dečaka, predsjednik Gradskog vijeća Pleternice Marijan Aladrović, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić, te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

-Kroz ovo natjecanje promovirate lov i prijateljstvo, ali i naš kraj, te vam želim toplu dobrodošlicu – poručio je zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić. Izaslanik ministra Petar Raos uputio je pozdrav ispred Uprave za lovstvo zaželjevši mnogo sreće natjecateljima.

-Čestitam savezu Požeško-slavonske županije na organizaciji prvenstva i gradnji ovog strelišta- istakao je u pozdravnoj riječi predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak. On je potom zamjeniku predsjednika požeškog saveza Branku Berteloviću uručio poklon u znak zahvale za pripremu i organizaciju ovog velikog natjecanja.

-Ovaj prostor kao hram lovstva želimo nadograđivati i podići naše lovstvo na europsku razinu jer je ono kroz jačanje turizma uz poljoprivredu ključno za razvoj požeškog kraja – istakao je u ovoj prigodi požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodavši da je Požeško-slavonska županija snosila troškove izrade lovno-gospodarskih osnova za ovdašnja lovačke udruge, a raspisan je natječaj za subvenciranje lovstva što će utjecati na podizanje standarda lovoovlaštenika kroz ulaganja u uređenje i opremanje lovno-gospodarskih objekata. Župan je prvim hicem proglasio prvenstvo otvorenim.

Prilikom otvaranja minutom šutnje odana je počast umrlim lovcima i poginulim braniteljima, a uz zvuke Lijepe naše u izvedbi lovačkih rogista iz Slatine prošlogodišnji pojedinačni pobjednik Damir Mehkek iz Koprivničko-križevačke županije podigao je na jarbol državnu zastavu. Zbog međudržavnog susreta strijelaca RH i susjedne Slovenije tu je bila i zastava te države.

Među 21 ekipe pobjednik je Virovitičko-podravska županija sa 449 pogodaka, druga je Splitsko-dalmatinska sa 447, te treća Varaždinska županija sa 443 pogotka.

Ekipa Požeško-slavonske županije zauzela je 17. mjesto sa 409 pogodaka, a njene su boje branili Domagoj Gilanj, Ante Vitalia, Ivica Pospišil, Drago Tutić, Dario Devčić i Željko Starčević.

Kod pojedinaca najbolji je bio Radovan Abramović(Zagrebačka županija) sa 96 pogodaka, drugi je Stjepan Cvitković(prvak 2015. godine) iz Splitsko-dalmatinske županije sa 94, treći Tihomir Brlas(Virovitičko podravska županija) sa 93, a slijede Eni Jugovac(Istarska),Josip Grgur(Varaždinska) i Željko Berc (Krapinsko-zagorska županija) svi sa po 92 pogotka.

Podjelu pehara i nagrada obavili su dopredsjednik HLS-a Zdravko Vujnović, te predsjednici osječkog i virovitičkog županijskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik i Miroslav Buneta.

Momčad Virovitičko podravske županije pod vodstvom Tihomira Brlasa nije krila zadovoljstvo najvišim plasmanom, a primili su i prijelazni pehar.

Tijekom višednevnog boravka u Požeškoj kotlini više od 200 sudionika natjecanja, prijateljskog susreta sa Slovencima i revijalnih borbi imali su i prilika za druženje uz gastronomske užitke i dobru kapljicu u izletištu „Zlatni lug“ pokraj Požege kao i  veselu pjesmu uz tamburaški sastav „Bezimeni“ pod vodstvom Zdravka Kneževića.

/Foto: D. Mirković/

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: