Prva večer Devetnice Gospi od Suza u Pleternici: „Na ovom svetom mjestu ispunjena su nam srca kad pomislimo na našu Nebesku Majku“ /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Započele su Devetnice Gospi od Suza u Pleternici. Već prve večeri na pleterničkom brdu, u Njenom Svetištu, sudjelovao je na molitvenom programu i euharistijskom slavlju veliki broj vjernika, Njezinih štovatelja koji su došli sa svojim nakanama i potrebama tražiti zagovor i utjehu. Većina je njih došla različitim prijevoznim sredstvima, ali iz okolnih mjesta i župa vjernici hodočaste pješice.

Kroz prvih pet dana devetnica euharistijsko slavlje će predvoditi i propovijedati pater Petar Cvekan. Nakon njega će mjesto za oltarom do zadnje večeri Devetnica zauzeti i duhovne riječi upućivati pater Zdravko Lazić.

Na počeku misnog slavlja prvog dana Devetnica riječi pozdrava dobrodošlice kako vjernicima tako i predvoditelju misnog slavlja uputio je rektor Svetišta Gospe od Suza preč. Antun Ćorković.

-Dragi hodočasnici štovatelji Gospe od Suza. Od srca vas sve pozdravljam na ovom svetom i milosnom mjestu. Vjerujem da se radujemo i da su nam srca ispunjena kad god pomislimo na našu Nebesku Majku pogotovo u njezinoj devetnici. Ovdje je Ona izgradila svoj dom u koji mi dolazimo. Dok sve vas pozdravljam s istom srdačnošću pozdravljam patera Cveka koji će s nama biti pet dana. Vjerujem da ćete nam u našoj vjeri pomoći i potaknuti našu dušu i savjest u njoj – rekao je u pozdravnom govoru preč. Ćorković.

Svake večeri prije i za vrijeme euharistijskog slavlja prilika je za sakrament pomirenja – ispovijedi za koji su na raspolaganju svećenici iz okolnih župa i dekanata.

Foto: D. Mirković [FGAL id=260054]

Više iz kategorije