Prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća grada Požege u ležernom stilu

Autor: D.K.

POŽEGA – Prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Požege, sa svega šest točaka dnevnog reda, prošla je veoma ležerno, slobodno se može reći, u ugodnoj atmosferi koju je malo prekinulo veće zanimanje o prijedlogu za dodjelu javnih priznanja. Aktualna pitanja uglavnom su bila većinom upućivana za ono o čemu je već bilo govora na konferencijama za novinare o čemu smo već pisali, a radi se projektima koji su već započeli kao i o onima koji su u planu, o čemu je gradonačelnik Neferović do sada više puta govorio.

Što se tiče javnih priznanja Gradsko vijeće je odlučilo, bez glasova protiv uz samo već poznate suzdržane, da će biti dodijeljena Glazbenoj školi, Javnoj Vatrogasnoj Postrojbi Grada Požege i Agronomu d.o.o. Požega. Godišnja nagrada ide u ruke Zvjezdanu Marjanoviću, povelja humanosti Veri Šimunović, a Antunu Lovriću za životno djelo.

Zašto je promijenjen žiro-račun grada Požege?

Među vijećničkim pitanjima najveću zainteresiranost je privuklo pitanje Tamare Puač zbog čega je grad promijenio žiro raćun i poslovnu banku te da građani o tome nisu adekvatno obaviješteni zbog čega su se stvorile veće gužve zbog u dosadašnjoj poslovnoj Podravskoj banci. Nezadovoljan veoma kratkim odgovorom gradonačelnika Neferovića vijećnik Miro Rašić je tražio temeljitije obrazloženje promijene poslovne banke. Na ponovljeni upit odgovor je uslijedio od zamjenika gradonačelnika Marija Pilona koji je rekao da su bili pregovori bili sa više banaka na temelju kojih se odlučivalo kod koje su povoljniji uvjeti za grad. Uz Zagrebačku banku pregovaralo se i sa dosadašnjom Podravskom, Hypo bankom, Kent i OTP bankom. Proizašlo je da je Zagrebačka banka ponudila najbolje uvjete uz više prednosti kod te banke jer će se u buduće svi računi Grada Požege moći bez provizije plaćati. Otvorena je i mogućnost da će Zagrebačka banka otvoriti i dodatna da šaltera a “možda” i novu poslovnicu. Koliko je to točno i uvjerljivo ostaje nam za pratiti i vidjeti sve što je navedeno u obrazloženju.

Zbog Odluke Vlade smanjuju se i plaće gradonačelnika i njegovih zamjenika o čemu su također glasovali vijećnici.

Više iz kategorije