Prva beba rođena u 2018. godini Elena Rehnicer iz Vidovaca

POŽEGA – Elena Rehnicer prva je požeška beba rođena u 2018. godini. Prije nekoliko godina bebe u požeškoj bolnici na svijet dolazile već u prvim minutama novogodišnje noći, a ove smo godine prvorođenu bebu 2018. godine dobili u 19 sati. To je prvo dijete u obitelji Krešimira i Valentine Andrijanić Rehnicer iz Vidovaca.

Elenu i majku Valentinu danas su posjetili gradonačelnik Požege Darko Puljašić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i darivali ih s prigodnim poklonima i čestitkama.

-U protekloj 2017. godini imali smo 453 poroda. To je identičan broj gledajući na 2016. godinu. Mogli bismo reći da ako se to tako održi zaustavljen trend pada novorođenih u požeškoj bolnici. Jučer je bio još jedna porod, a danas tijekom dana očekujemo još jedan. U protekloj 2017 godini imali smo 453 poroda, isti broj bio je i u 2016. godini. Mogli bismo reći, ako se to tako održi da je zaustavljen trend pada poroda – rekao je prim. dr. Božidar Njavro, predstojnik Službe za ginekologiju i porodništvo u Općoj županijskoj bolnici.

Podsjetimo, tijekom 2016. godine u Općoj županijskoj bolnici Požega bila su 453 poroda koji je broj za 25 manje u odnosu na 2015. godinu. Na svu sreću pad broja poroda, barem za sada je zaustavljen.

0 Comment