Pružni prijelazi dobivaju automatiku sa signalno-sigurnosnim uređajima uz LED tehnologiju i jakozvučna zvona

Autor: Jelenko Topić

Projektom kojega bespovratno financiraju europski fondovi modernizirat će se i opremiti cestovni prijelazi preko željezničkih pruga tako da će se postaviti automatski elektroničko signalno – sigurnosni uređaji koji za sigurno odvijanje prometa koriste svjetlosne signale u LED tehnologiji i jakozvučna zvona. Pored toga na 79 najfrekventnijih željezničko-cestovnih prijelaza, uz navedene uređaje će biti ugrađeni polubranici.

Tako će se osiguranje i opremanje prethodno projektiranih željezničko-cestovnih i pješačkih prijelaza ugraditi na prugama za međunarodni, regionalni i lokalni promet.

Željezničko-cestovni prijelazi koji su dio ovog projekta prepoznati su kao mjesta sa visokom razinom mješovitog prometa, a najveći dio, uz ostale županije nalazi se u Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko-podravskoj i Varaždinskoj županiji. Projektom će biti obuhvaćeni pružni pravci od Nove Kapele preko Požege do Velike i od Pleternice preko Čaglina ka Našicama, koji sa sanira za budući promet. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 208,7 milijuna kuna od čega je iz EU fondova 85 posto, odnosno 142,6 milijuna kuna, a ostatak iz državnog proračuna.

Navodi se da će se ukupno 94 željezničko-cestovna i jedan pješački prijelaz u našoj zemlji na taj način osigurati i modernizirati kako bi se povećala sigurnost prometa, te posljedično smanjio broja prometnih nesreća.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88