Provode projekte za potporu i bolji položaj invalidnih osoba

Autor: Jelenko Topić

Redovnu godišnju skupštinu održala je Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško – slavonske, koja sada okuplja više od 300 članova.

-Provodimo niz projekata kao što su oni usluge osobne asistencije u suradnji sa nadležnim ministarstvom, zatim Zaželi posao-čini dobro kroz koji je zaposleno tridesetak žena uz potporu Europskog socijalnog fonda i druge – istakla je u izvješću o radu predsjednica udruge Jelosavka Jakovljević i dodala im je cilj zaposliti što  više osoba s invaliditetom. Potporu radu daju stalno brojni volonteri koji su iz obitelji članova Udruge.

Na provođenju projekata ostvaruju dobru suradnju sa gradskim udrugama, školama i drugim ustanovama tako da organiziraju kreativne radionice za osobe s invaliditetom, a za njih 37 je osigurana osobna asistencija što olakšava njihov svakodnevni život i pomoć njihovim obiteljima. Udruga kroz sve aktivnosti ima 53 zaposlene osobe, uključuju se u gradske manifestacije, te organiziraju prigodne sadržaje uz značajne blagdane.

Podatak da se za idući godinu planiraju prihodi od 2,8 milijuna kuna od čega su najveći udjeli Europskog socijalnog fonda i Ministarstva rada i socijalne skrbi dovoljno govore o obima rada udruge čiji plan rada za iduću godinu predstavio tajnik Tomislav Škoda, a ključni dijelovi plana su projekti koji traju, te oni koji su ugovoreni.

-Rezultati su vam impresivni, vi ste primjer svim udrugama jer entuzijazmom i provođenjem brojnih projekata činiti mnogo dobroga na čemu podrška i nadalje neće izostati – kazao je čestitajući na ovakvom radu zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha. Slično potvrđuju i iz Grada Požege.

-Iza vas je jedno uspješno razdoblje, tako nastavite i nadalje, a suradnju nastavljamo uz stalnu podršku – kazala je Maja Petrović, pročelnica Grada Požege za društvene djelatnosti. Skupština je prihvatila izvješća i donijela planove, te izmjene Statuta udruge.

Foto: D Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot