Provedba projekata Sat istine i Vrijeme istine u školama sukladno mjerama pandemije Covid

Autor: Jelenko Topić

Udruga dragovoljaca i veterana Požeško-slavonske županije već deset godina provodi projekte o stvaranju i obrani RH u školama naše županije pod nazivom Sat istine i Vrijeme istine. Kako je novonastala situacija sa pandemijom Covida prošle godine zaustavila provedbu projekta, Udruga je odlučila izvršiti prilagodbu provedbe za oba projekta.

-U prostorijama udruge u Požegi formiran je mali studio za snimanje sa potrebitom opremom u kojem su snimljena predavanja autora i provoditelja projekta već svima poznatih članova udruge umirovljenog bojnika Marija Kalana i umirovljenog narednika Marija Bošnjaka. Predavanja su presnimljena na magnetne medije, svaki projekt posebno te će biti uskoro upućen u škole – ističe nam umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, predsjednik UDVDR Požeško-slavonske županije. Projekt Sat istine obrađuje stvaranje i obranu domovine u našem zavičaju odnosno Požeštini i predviđen je za učenike osmih razreda, dok je projekt Vrijeme istine namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola u ovoj županiji, a u njemu  se prezentira stvaranje i obrana cijele Republike Hrvatske.

Projekti su prije deset godina odobreni certifikatom od resornog ministarstva Znanosti i obrazovanja i provodili su se u kontinuitetu deset godina.

-Naši su članovi prošle godine za svoj volonterski rad na tim projektima dobili godišnju nagradu  Požeško slavonske županije. U tijeku pandemije iznašli smo mogućnost da naši učenici u školama mogu pratiti predavanja kako ne bi bili zakinuti za taj segment nadopune povijesti – zaključio je umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić izražavajući nadu za brzim smirivanjem pandemije nakon čega će se ponovo projekti vratiti u škole i na terensku nastavu kakva je provođena svih dosadašnjih godina.

Dodaje da učenici, nakon predavanja mogu ostvariti interaktivnu komunikaciju pitanjima na mail adresu umirovljenog bojnika Marija Kalana, kalanmario@gmail. com ili na telefon 095 53 23 754.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88