Proteklog vikenda, pronalazak droge, požari, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, prometne nesreće…..

Autor: DK

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

U petak, 20. rujna 2019., policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice u kojoj prebiva 37-godišnjak i pronašli tri stabljike marihuane, marihuanu te specijaliziranu rasvjetu i opremu namijenjenu uzgoju marihuane. Protiv 37-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je dana 8. rujna 2019., oko 0.30 sati, u Požegi, u Cehovskoj ulici, u ugostiteljskom objektu tjelesno napao 20-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Požari

Na neutvrđeni način u petak, 20. rujna 2019., oko 22.15 sati, u Pakracu, u Ulici Kalvarija, došlo je do požara u dvorištu nedovršene kuće nepoznatog vlasnika.

U subotu, 21. rujna 2019., oko 15.30 sati, u Lipiku u Ulici Matije Gupca, 51-godišnjakinja je palila suhu travu, a da pri tome nije poduzela sve potrebite mjere i radnje kako ne bi izazvala požar te je tom prilikom izgorjela suha trava i nisko raslinje u vlasništvu 68-godišnjaka. Protiv 51-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog.

 Ugrožavali promet

U mjestu Dobrovac, u subotu, 21. rujna 2019., oko 3.25 sati, u Ulici Stjepana Radića, zatečen je 36-godišnjak koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka. Kontrolom je utvrđeno da je za navedeno vozilo isteklo važenje prometne dozvole te da je neosigurano. 36-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden u Općinski sud u Bjelovaru gdje mu je produženo zadržavanje u zatvoru u Požegi u trajanju od pet dana.

Istoga dana, oko 22.40, u mjestu Hrnjevac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 41-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,03 promila upravljao motociklom marke „Tomos“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 41-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „A1“ kategorije u trajanju od šest mjeseci te kazna zatvora u trajanju od 16 dana koja se neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od šest mjeseci ne počini iste prekršaje (uvjetna osuda).

 Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U subotu, 21. rujna 2019., oko 17.30 sati, između mjesta Duhovi i Antunovac (kod Pakraca), 38-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,71 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, te prešao u suprotnu prometnu traku i prednjom desnom bočnom stranom udario u prednju stranu traktora marke „New Holland“, daruvarskih registarskih oznaka kojemu je bila pridodana i prikolica i kojim je upravljao 49-godišnjak. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 18-godišnji putnik koji se nalazio u „Opelu“, dok je 38-godišnji vozač lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Tijekom proteklog vikenda zabilježen i jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Dervišaga.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: