Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Protekao miran vikend za policijske službenike uz nekoliko utvrđenih prekršaja

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Arhiv

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Protekao miran vikend za policijske službenike uz nekoliko utvrđenih prekršaja  Požega.eu | Protekao miran vikend za policijske službenike uz nekoliko utvrđenih prekršaja

Policija iznjela nove detalje o premlačivanju u Slavonskom Brodu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Arhiv

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 75 prekršaja, od čega izdvajamo 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 45 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i tri recidivista.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 1. ožujka 2024. oko 21.25 sati u mjestu Brestovac u Ulici baruna Trenka gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,42 promila i prije stjecanja prava na upravljanje te za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao vozač starosti 33 godine. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet te da stanuje na adresi na kojoj nije prijavio prebivalište.
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.
Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3380,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 21 mjesec.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.