PROSLAVLJENA 90. GODIŠNJICA NOGOMETNOG KLUBA JAKŠIĆ: Klub koji je ostavio značajan trag u požeškom nogometu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Svečanom sjednicom i zabavom u jakšćkoj Svečanoj dvorani Honda obilježena je 90. obljetnica Nogometnog kluba Jakšić. Bila je to prilika da se podsjeti na nekadašnja generacije nogometaša te zahvali svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos očuvanju bogate tradicije.

Svečanoj sjednici je predhodilo javno gledanje nogometnog susreta naše reprezentacije i Maroka i osvajanje brončane medalje Hrvatske. Dosta uzuđenja i gromoglasnog navijanja. Potom svečana sjednica koju je otvorio Filip Perić, predsjednik NK Jakšić. On je ukratko podsjetio na daleku 1932. godinu i početke igranja nogometa u tom naselju, te zahvalio svima koji su očuvali tradiciju nogometa kao i onima koji su pomogli da se ova proslava dostojanstveno obilježi. Ponosan je što je na čelu nogometnog kluba koji je jedan od najstarijih u požeškom kraju.

Više o povjesti kluba je bilo u video filmu pod nazivom “ 90 godina kroz 90 snimaka” autora Ivana Karače. Tako doznajemo da je klub osnovan prije 90 godina pod imenom Športski klub “Radnik”. Te iste godine odigran je prvi susret na takozvanim Faublovoj livadi, na ulazu u selo, današnjoj Jajari i to sa također upravo osnovanim klubom “Zemljoradnik” iz Treštanovaca. Gosti su pobjedili sa 4:2. Klub je u nekoliko navrata mjenjao ime, pa se tako zvao NK “Mladost”, NK “Kamen”, NK “Partizan”a 1974.godine dobija današnje ime NK Jakšić. U klubu se rado sjećaju 1982. godine i obilježavanje 50 godina kluba kada su igrali sa zagrebačkim “Dinamom” koji je vodio legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Od tadašnjeg prvaka Jugoslavije pred punim gledalištem izgubili su 11:1. Sada je klub sa trenerom Goranom Vrgočem na sredini tablice Međužupanijske nogometne lige Brod-Požega.

Čestitkama su se pridružili Ivca Kovačević, načelnik općine Jakšić, Ferdiinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije i Damir Bognar, tajnik Županijskog nogometnog saveza koji je slavljenicima predao komplet nogometnih lopti i plaketu Saveza.

Priznanja su uručena bivšim i sadašnjim nogometašima, društveno-političkim djelatnicima i sponzorima koji su pomagali rad kluba. Tako je priznanje između ostalih primio i vjerni navijač Domagoj Marić. Na kraju, takozvana Plava noć i zabava do ranih jutarnjih sati uz ples, pjesmu, obilje hrane i pića, te bogatu tombolu. Prije večere uslijedio je blagoslov velečasnog Ivana Rončevića, župnika Župe Jakšić. Za glazbu su se pobrninuli svirači benda “Prestige”.(

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek