Proslavljena 13. obljetnica Središta za obuku i doktrinu logistike Požega /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Uz visoke uzvanike i goste te djelatnike, vojnike, dočasnike i časnike obilježena je 13. obljetnica Središta za obuku i doktrinu logistike Požega u požeškoj Vojarni 123. brigade. S

U ulozi domaćina izaslanika zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadira Ivana Jušića nazočne pozdravio je pukovnik Mato Tomašević.

-Prvu obuku vojnika u vojarni 123. brigade HV-a počeli smo provoditi u svibnju 1992.godine kada je osnovan centar za obuku i odgoj vojnika Požega koji je preustrojima više puta mijenjao ime ali uvijek s istom zadaćom, obuka ročnika pješačke specijalnosti.Stavljanjem služenja redovnog vojnog roka u mirovanje i spajanjem triju postrojbi Središta za obuku pješaštva Požega, središta za obuku prometnih specijalnosti i Središta za obuku logističkih specijalnosti Zagreb, 2005. godine ustrojeno je Središte za obuku i doktrinu logistike s misijom osposobljavanja pripadnika oružanih snaga za obnašanje dužnosti i zadaća u funkcijama na području logistike te razvoju doktrina logističkih službi i naučenih lekcija.Do ustroja središta obučeno je preko 87 tisuća ročnika kroz 66 naraštaja.U samom središtu u proteklom periodu od 13 godina kroz proces obuke i školovanja osposobljeno je preko 14 tisuća pripadnika oružanih snaga RH i stranih oružanih snaga iz Litve, Crne Gore, Mađarske i Slovenije.Također imamo izvrsnu suradnju u procesu obučavanja i pripadnika drugih ministarstava poput ministarstva unutarnjih poslova i ministarstva zdravlja – rekao je pukovnik Tomašević dodajući da se u proteklih godinu dana uspješno provelo preko 80 obučnih događaja i osposobilo 1000 polaznika te da će se u narednom periodu obučavati pripadnici vojske BiH, vojske Kosova te pripadnici vojske Poljske.

U prigodi svečanosti obratio se izaslanika zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadira Ivana Jušića koji je naglasio kako se valja prisjetiti i onih koji su nam omogućili da danas možemo biti postrojeni ovdje u vojarni 123. brigade.

-Prije 27 godina u istoj vojarni su bili postrojeni neki drugi vojnici. Većina nas osim punog srca ništa drugo nismo ni imali, no nakon 27 godina jučer smo proslavili Dan neovisnosti RH – rekao je brigadir Jušić.

Dodijeljene su nagrada i pohvalnica namještenicima, časnicima i dočasnicima Središta za obuku i logistiku Požega nakon čega je položen vijenac i zapaljene svijeće kod spomen obilježja u krugu Vojarne i služena sveta misa u vojnoj kapelici koju je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Volarić.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: