Proslavljen blagdan sv. Ivana Pavla II., pape – utemeljitelja Požeške biskupije (foto)

Autor: D.K.

DSC_9297POŽEGA – Blagdan sv. Ivana Pavla II, pape koji je utemeljio Požešku biskupiju svečano je proslavljen, večernjim euharistijskim slavljem, u četvrtak 22.listopada, u požeškoj Katedrali kojeg je predvodio preč. Ivica Žuljević, prepošt Stolnog kaptola i katedralni župnik, u suslavlju svećenika središnjih biskupijskih ustanova.

Među brojnim vjernicima, štovateljima sv. Ivana Pavla II, koji je bio najomiljeniji papa ovih vremena zahvalnost na svim darovima posebnu zahvalnost iskazali su i svećenički aspiranti i kolegijaši.

Prije početka misnog slavlja u svečanoj procesiji, koja je krenula iz iz kapele-kripte u Katedrali sv. Ivana Pavla II., unesen je relikvijar s moćima sv. Ivana Pavla II. koji je bio postavljen pokraj središnjeg oltara, kojeg su nakon misnog slavlja svi vjernici mogli obići i zatražiti utjehu i uputiti molitvu svom omiljenom svecu.

Ovogodišnje slavlje sv. Ivana Pavla II po drugi puta se slavi nakon što je prošle godine o blagdanu Božanskog Milisrđa, 27.travnja sv. Ivan Pavao II proglašen svetim na sveopću radost Katoličke crkve.

no images were found

 

Više iz kategorije