Proslavljen blagdan Male Gospe u njenom najstarijem pohodištu kontinentalne Hrvatske – u Kutjevu: “Vi ste danas ovdje Mariji na dar donijeli svoje vjerničko hodočasničko srce” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Blagdan Male Gospe u njenom najstarijem pohodištu kontinentalne Hrvatske, u Kutjevu proslavili su brojni vjernici središnjim svečanim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio u koncelebreaciji više svećenika generalni vikar Požeške biskupije msgr. Josip Krpeljević.

Među brojnim vjernicima, između ostalih na svečanom misnom slavlju bili su, kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić.

Za svetkovinu Male Gospe župljani Kutjeva i drugi vjernici iz okolnih mjesta kroz devetnice su se pripremali za tu svetkovinu kao i prijašnjih godina.

Na početku misnog slavlja predvoditelj msgr. Josip Krpeljević je naglasio kako su okolnosti takve da nije onoliki broj vjernika koliko ih bude inače kao prethodnih godina.

-Nismo ovdje s manjim žarom. Ovdje smo da joj kažemo da nam neprestano rađa Krista. Krhki smo i slabi i zato je potrebno skrušeno kajanje – rekao je generalni vikar Krpeljević koji je u propovijedi zapitao sve vjernike što ste donijeli Mariji za njen rođendan.

-Nama je svaki dar veoma drag, ali još draža nam je osoba koja nas daruje. Vi ste danas ovdje na dar donijeli Mariji svoje vjerničko hodočasničko srce. Nemojmo prekidati krvotok u našim žilama. Idite redovito na svetu euharistiju. Dolazimo u marijanska svetišta i budite nazočni na svetim euharistijama i obnavljajmo se u Kristu. Dozvolimo neka Marijina pouka dospije u naše srce i da se Bog u našem srcu ponovno rađa – naglasio je između ostalog msgr. Krpeljević u propovijedi.


Na kraju misnog slavlja mjesni župnik vlč. Marijan Đukić zahvalio se predvoditelju misnog slavlja i svim vjernicima koji su došli na svetu euharistiju povodom njenog rođendana.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »