Proslava omiljenog sveca sv. Antuna Padovanskog u Jakšiću /FOTOGALERIJA/

Autor: DK
JAKŠIĆ – Brojni vjernici jakšičke i okolnih župa i ovu su godinu proslavili svog omiljenog sveca sv. Antuna, kojem se svakodnevno utječu u svim svojim potrebama. Sv. Antun Padovanski suzaštitnik je jakšičke župe u kojoj su se kroz trodnevnice brojni vjernici pripremali za središnje blagdansko slavlje.
 
Euharistijsko slavlje prve večeri trodnevnice, koja je bila posvećena bolesnima starima i nemoćnima predvodio je vlč. Karlo Prpić, dugogodišnji misionar, danas rektor Požeškog kolegija. Druga večer trodnevnice bila je posvećena djeci i mladima, a euharistijsko slavlje predvodio je bivši jakšički župik vlč. Josip Pendžić, danas župnik u Rajiču kod Novske. Večer trodnevnice, trećega dana bila je posvećena supružnicima i obiteljima, a euharistijsko slavlje predvodio je također jedan od bivših jakšičkih župnika vlč. Josip Bogović koji je sada župnik u Rešetarima pokraj nove Gradiške.
 
Središnje euharistijsko slavlje na samu svetkovinu sv. Antuna u koncelebraciji mjesnog župnika vlč. Tihomira Bilešića i vetovačkog vlč. Tome Mrnjeca predvodio je vlč. Josip Matanović župnik Župe sv. Dominika Savia u Slavonskom Brodu.
 

Komentiraj: