Proslava jubileja brigade na središnjem trgu njezina grada

Autor: DK

POŽEGA – Krajem ovog tjedna Požega će biti domaćin obilježavanja 25. godišnjice osnivanja svoje 123. brigade Hrvatske vojske kojemu je pokrovitelj predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović  i supokrovitelj Požeško-slavonska županija.

Očekuje se dolazak visokih državnih dužnosnika i desetak generala HV, te  veliki broj pripadnika 123. brigade, kao i građana iz svih gradova i općina Požeško-slavonske županije.

Obimne pripreme za veliki jubilej traju već nekoliko mjeseci, a ovih dana na mjestu središnje svečanosti tj. na Trgu sv. Trojstva ključan čovjek za organizaciju proslave  umirovljeni brigadir HV Krešimir Pavelić, voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata okupio je nositelje pojedinih aktivnosti počevši od tehničke službe, pa do svih logističkih poteza kako bi dogovorili i izbrusili sve detalje proslave kojom će se zasigurno pripadnici ove slavne brigade, građani, te gradovi, općine i županija moći ponositi.

Program obilježavanja  započet će u petak 21. listopada otvaranjem izložbe starog naoružanja u Gradskom muzeju, a središnji dio je sutradan 22. ovog mjeseca(subota) od 8:30 sati kada je polaganje vijenaca  kod spomen obilježja poginulim braniteljima na trgu čije ime nosi brigada. Nadalje u 9 sati služit će se misa u Katedrali sv. Terezije Avilske, a u 10:30 sati ispred katedrale počinje postrojavanje pripadnika 123. brigade za svečani mimohod. Dolazak svečanog postroja u mimohodu na Trg Sv. Trojstva gdje će se i održati program obilježavanja predviđen je za 11 sati.

Nakon svečanosti predviđeno je zajedničko druženje nekadašnjih ratnika ovog kraja.

-Posebna nam je čast i veselimo se da ćemo i ovaj puta biti zajedno s roditeljima poginulih branitelja, sa suprugama i djecom, da ćemo se i ove godine sjetiti njih i njihovih žrtava te pokazati svoje zajedništvo. Pripremili smo za svakog našeg sudionika i jedan suvenir, kape s oznakama  123. Brigade – kazao je o proslavi Krešimir Pavelić izrazivši zahvalnost svima koji su pomogli u organizaciji svečanosti.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »