Proslava formiranja 63. bojne ZNG u četvrtak u Vidovcima na mjestu prvog postrojavanja

Autor: Jelenko Topić

Udruga ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega priprema svečano obilježavanje obljetnice osnivanja te legendarne postrojbe.

Središnja svečanost bit će u četvrtak 13. lipnja od 16.30 sati na stadionu NK Dinama u Vidovcima gdje je bilo prvo postrojavanja pripadnika Hrvatske vojske u požeškom kraju. Tada će izaslanstva braniteljskih udruga proisteklih iz domovinskog rata i lokalne samouprave položiti vijence i zapaliti svijeće u čast poginulim pripadnicima postrojbe i poginulim braniteljima, a obratit će se nazočnima uglednici iz javnog i političkog života.

Nakon toga tj. od 17.30 sati održat će se sportski susreti branitelja, te od 19.30 zajedničko druženje.

Udruga poziva građane da se odazovu i nazoče ovom obilježavanju.

-Cilj nam je u daljnjim aktivnostima obilježiti pogibiju stradalih branitelja kako bi ta mjesta oteli zaboravu, a već smo dogovorili u suradnji s gradom Pakracom postavljanje prvog spomen obilježja na mjestu stradanja u njihovom kraju – ističu čelnici Udruge.

Ovoj svečanosti prethodi u srijedu 12. lipnja od 18 sati polaganje vijenaca na Spomenik poginulim braniteljima Požeštine na Trgu 123. brigade u Požegi.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: