Proslava Dana čaglinske osnovne škole: Brojni uspjesi i dostignuća obilježili 2016./2017. školsku godinu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

ČAGLIN – Bogatim kulturno-umjetničkim programom čaglinska osnovna škola proslavila je svoj dan. Na početku programa ravnateljice Slađane Švajda osvrnula se na aktivnosti koje se provode u školi, uspjesima učenika i njihovih mentora te projektima koji su provedeni u školskoj godini.

-Ove je školske godine 115 učenika od ukupno 169 sudjelovalo na natjecanjima i osvajalo izvrsne rezultate. Svima njima, kao i njihovim mentorima zahvaljujem na svemu. Svi znamo koliko je potrebno uložiti truda i vremena kako bi se postigao zavidan uspjeh. Velika većina odgojno-obrazovnih djelatnika je i izvan svojih obveznih zaduženja i radnog vremena marljivo radila s učenicima. Uz taj kontinuirani rad ni uspjesi ne izostaju. S punim pravom možemo reći kako se za malu, ali vrijednu čaglinsku školu čuje i izvan granica naše Županije. Na tom trudu svim učenicima i učiteljima javno se zahvaljujem – rekla je prof. Slađana Švajda ravnateljica čaglinske osnovne škole.

Na proslavi Dana škole bio je nazočan požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, njegov zamjenik Željko Jakopović, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač i njegov zamjenik Tomislav Briš i dr.

Prigodnim riječima pohvalili su ravnateljicu, učenike i djelatnike škole za dosad učinjene, ne samo promjene u unutarnjem i vanjskom uređenju škole, već  na promociji škole i općine Čaglin te cijele Požeško-slavonske županije.

Prigodan program sa zanimanjem su pratili predstavnici udruga koje djeluju na području općine Čaglin, bivši djelatnici škole, roditelji, rodbina i bivši učenici škole – istakla je prof. Ljiljana Đurđević, pedagoginja u čaglinskoj osnovnoj školi. 

U sklopu programa obilježavanja Dana škole proglašensi i uzorni učenici u 2016./2017. godini prema Odluci Učiteljskog vijeća. Uzornom učenicom je proglašena Dragana Pacina dok je ravnatejica nagradila učenike i mentore koji su ove godine bili na državnim natjecanjima i smotrama. 

Pedagoginja Ljiljana Đurđević bila je mentorica na dvije državne smotre i jednom natjecanju na kojim se učenica Ivana Tušek plasirala se na Državnu smotru LiDraNo u Primošten, Maja Stanković, Ivana Tušek i Iva Vidmar pozvane su na Državnu smotru darovitih učenika Novigradsko proljeće u Novigrad Istarski, a Tihana Majetić osvojila je 2. mjesto na kvizu ,,Koliko poznaješ Hrvatski sabor“.  Nagrađeni su i učenik Zvonko Kušenić i mentor Marko Zelenić za plasman na Državno natjecanje iz prometne kulture koje se ove godine održava u Zadru.

Za svekoliki i značajan doprinos radu Učeničke zadruge ,,Per aspera ad astra“ nagrađena je učenica koja ove godine završava osnonoškolsko obrazovanje Ivana Hovanjek. Tu priznanjima nije kraj. Ravnateljica je i ove godine nagradila jednog roditelja koji je dugi niz godina uvijek pomagao školi u organiziranju i pružao logističku podršku raznim događajima i proslavama. Više nego zasluženo, a to je potvrdio i pljesak nazočnih u sportskoj dvorani, ovogodišnji uzor – roditelj je gđa Vesna Josipović.

Ravnateljica Slađana Švajda je u prezentaciji naglasila i izvrsne plasmane na županijskim natjecanjima iz hrvatskog jezika, kemije, geografije, njemačkog jezika, likovne kulture i prometne kulture. I na međunarodnim natjecanjima Klokan i Dan sigurnijeg interneta imali smo izvrsne i nagrađene učenike.

-Voditelji priredbe učenici Luka Ligenza i Dragana Pacina su najavljivali točku po točku, na kojima su se predstavljali, Zbor koji vodi učiteljica Ivana Razumović, Plesna skupina i voditeljica učiteljica Tonica Jerković, te literarci koje vodi učiteljica Gordana Ereiz. U programu su još nastupili učenici dramskih skupina, dramska skupina na engleskom jeziku koje je uvježbala učiteljica Marija Kiralj, učenici iz PŠ Ruševo koje vodi učiteljica Blanka Hribar Čmelar, učenici od I. – IV. razreda MŠ pod vodstvom učitelja Emira Džaferovića i učenici viših razreda koje uvježbava moja malenkost – dodala je pedagoginja Đurđević upućujući želje ssmašima da uspješno nastave svoje školovanje u srednjim školama koje izaberu.

-Iz ove škole ponesite, osim stečenih znanja, sve ono dobro što smo vas pokušali naučiti o sebi i drugima, što ne piše u knjigama i ne može se izračunati kalkulatorom – zaključila je pedagoginja Đurđević.

Tamburaši i gitaristi, bivši i sadašnji učenici škole, koje vodi Robert Vojvodić odsvirali su i otpjevali nekoliko pjesama dok su sve su oduševili polaznici predškole s plesom Kiki klaun, koje je uvježbala odgajateljica Rajka Jurčević.

/Foto: D. Mirković/

 

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek