Požega.eu

Proslava 19. obljetnice djelovanja požeškog Veleučilišta /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Proslava 19. obljetnice djelovanja požeškog Veleučilišta /FOTO/ Požega.eu | Proslava 19. obljetnice djelovanja požeškog Veleučilišta /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
D.K.

POŽEGA - Požeško Veleučilište koje je proslavilo 19. obljetnicu djelovanja ima se čime podičiti i pohvaliti. Do sada je na požeškom Veleučilištu diplomiralo 3.500 studenata na kojem danas svoja znanja na mlade generacije prenosi 29 nastavnika u znanstvenim i nastavnim zvanjima koji stalno napreduju u svojim strukama. Na Veleučilištu u Požegi stalno je zaposleno 14 doktora znanosti i 7 magistara znanosti što je zavidna brojka.

Uz redovite nastavne i izvannastavne aktivnosti požeško Veleučilište redovito brine i o svojim studentima, stipendira svake godine njih 15-ak. Tako su i za ovu godinu potpisani ugovori sa studentima kojima će se isplatiti 10 tisuća kuna prema određenim kriterijima i to socijalno-ekonomsko stanju i izvrsnosti studenta tijekom studiranja. 

Ovo nije jubilarna godišnjica, ali nama je svaka godina jednako važna. Uz potpisivanje ugovora za studentske stipendije, a riječ je o 13 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiranje u ukupnom iznosu većem od sto tisuća kuna danas ćemo našim studentima i gostima predstaviti vinski web portal na kojem će se vidjeti koja vina imamo u našem asortimanu, a ono što izdvajamo kao prioritet u narednom razdoblju svakako je izgradnja Studentskog doma. U narednih 60 dana očekujemo potpisivanje ugovora, odnosno odobravanje financiranja izgradnje. Za ovu godinu planirali smo izraditi i projekt dogradnje zgrade i namjeravamo iznaći prostor laboratorija prehrambene tehnologije. Kako smo protekle godine uložili znatna sredstva za uređaje i tehnologiju, oprema je tu, no nedostaje nam prostor - rekao je dr.sc. Dinko Zima dekan požeškog Veleučilišta koji je ukratko predstavio rad i aktivnosti u proteklom razdoblju predstavio

Prodekan, prof. dr. sc. Berislav Andrlić predstavio je novi vinski web portal na kojemu će se promovirati ali i prodavati vina proizvedena u vinskom podrumu Veleučilišta u okviru studentske prakse i studija Vinogradarstva, vinarstva i voćarstva.

Podršku u radu Veleučilišta dao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je pozdravio sve nazočne na svečanosti naglašavajući važnost Vleučilišta kao visoko školske ustanove.

U sklopu obilježavanja svečanosti stručno predavanje je održao dr. sc. Saša Petar na temu „Tržišni i globalni trendovi – imamo li znanja za 2025. godinu“.

/Foto: D. Mirković/ Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.