Požega.eu

Promovirana šesta generacija mladih čuvara prirode

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Promovirana šesta generacija mladih čuvara prirode Požega.eu | Promovirana šesta generacija mladih čuvara prirode

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

SOVKO JEZERO - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima Požeško – slavonske županije  promovirala je 6.-tu generaciju mladih čuvara prirode. Program „ Mladi čuvari prirode“ projekt je Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, a cilj projekta je osposobljavanje i potvrđivanje mladih čuvara prirode u Požeško-slavonskoj županiji.

Projektne aktivnosti su zamišljene tako da učenici kroz praktičan rad i izlaskom na teren nauče kako se ponašati u prirodi, snalaziti se (orijentirati) u prirodi pomoću karte i kompasa, tko su nadzornici (čuvari prirode/rendžeri),što je bioraznolikost i kako je očuvati, značenje ključnih pojmova zaštite prirode i drugo.

Svake godine u projektu sudjeluje ukupno 24 učenika iz 6 osnovnih škola.

U projektu su sudjelovale ove škole: OŠ Julija Kempfa Požega, OŠ Dobriše Cesarića Požega, OŠ Vladimira Nazora Trenkovo, OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, OŠ Vilima Korajca Kaptol i OŠ Ivana Gorana Kovačića Velika.

Unatoč lošem vremenu, promocija mladih čuvara prirode je uspješno održana na Sovskom jezeru, zaštićenom krajobrazu prirode, gdje su sudjelovale sve škole, te zajedno još jedanput potvrdili svoje naučeno znanje, čime je otvorena i dendrološka poučna staza. Učenici su nagrađeni prigodnim materijalima te zahvalnicom na sudjelovanju u projektu.

Svojom nazočnošću, manifestaciju su upotpunili učitelji i ravnatelji škola, gosti iz općina, gradova i županije, predstavnici županijskih javnih ustanova za zaštitu prirode.

Izvor: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županijeOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.