Prolaznici kušali graševinu i roze Vinarije Kaptol

Autor: Jelenko Topić

Prodajni objekt „Bike shop“ u požeškoj Županijskoj ulici nastavio je predstavljanja vinara ovog kraja.

-Ovdje imamo u ponudi svoj cjelokupan proizvodni program, a ovom prigodom ponudili smo Požežanima i prolaznicima svoje graševinu i roze – kazao nam je Stjepan Bumba, direktor Vinarije Kaptol, koja djeluje u tvrtki „Visia Aurea“ u Kaptolu, te dodao da im je vizija  postati sinonim za postavljanje novih standarda u svijetu vina kroz uvođenje i kreiranje novih navika i trendova.

Oni se vole pohvaliti i da vinariju vode žene. Jedna od njih stvara vina – enologinja Anita Matijević. Još su tu i dvije vlasnice i voditeljica podruma. Veže ih ljubav prema ljepoti u vinu,   pa su im vina  – fina, mirisna i harmonična.  U njima je i ljubav kojom se stvaraju vina, jedini pravi put ka srcima vinoljubaca.  U njima je i odraz kutjevačkog vinogorja te izvrstan položaj Kaptol koji može vinu osigurati potrebnu plemenitost. Na ovim se područjima  vinogradarilo još prije nove ere, a i danas priroda daje izvrsne uvjete:  kompozicija tla, nadmorska visina, nagib, klimatska obilježja idealni su za cabernet sauvignon i merlot, kao i za omiljenu  graševinu, koja, kao i nekad, još uvijek vlada srcima Slavonaca.

Uz vina ovdašnjih vinara u ovoj prodavaonici imaju keksiće i kraft piva. Oni  povezuju ciklo-turizam i požeška obiteljska gospodarstva koja spravljaju domaće proizvode, a sva ponuda je usmjerena na turizam tako da imaju poklon košare i poklon pakete sa autohtonim proizvodima požeškog kraja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »