Prolaznici kušali graševinu i roze Vinarije Kaptol

Autor: Jelenko Topić

Prodajni objekt „Bike shop“ u požeškoj Županijskoj ulici nastavio je predstavljanja vinara ovog kraja.

-Ovdje imamo u ponudi svoj cjelokupan proizvodni program, a ovom prigodom ponudili smo Požežanima i prolaznicima svoje graševinu i roze – kazao nam je Stjepan Bumba, direktor Vinarije Kaptol, koja djeluje u tvrtki „Visia Aurea“ u Kaptolu, te dodao da im je vizija  postati sinonim za postavljanje novih standarda u svijetu vina kroz uvođenje i kreiranje novih navika i trendova.

Oni se vole pohvaliti i da vinariju vode žene. Jedna od njih stvara vina – enologinja Anita Matijević. Još su tu i dvije vlasnice i voditeljica podruma. Veže ih ljubav prema ljepoti u vinu,   pa su im vina  – fina, mirisna i harmonična.  U njima je i ljubav kojom se stvaraju vina, jedini pravi put ka srcima vinoljubaca.  U njima je i odraz kutjevačkog vinogorja te izvrstan položaj Kaptol koji može vinu osigurati potrebnu plemenitost. Na ovim se područjima  vinogradarilo još prije nove ere, a i danas priroda daje izvrsne uvjete:  kompozicija tla, nadmorska visina, nagib, klimatska obilježja idealni su za cabernet sauvignon i merlot, kao i za omiljenu  graševinu, koja, kao i nekad, još uvijek vlada srcima Slavonaca.

Uz vina ovdašnjih vinara u ovoj prodavaonici imaju keksiće i kraft piva. Oni  povezuju ciklo-turizam i požeška obiteljska gospodarstva koja spravljaju domaće proizvode, a sva ponuda je usmjerena na turizam tako da imaju poklon košare i poklon pakete sa autohtonim proizvodima požeškog kraja.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88