Požega.eu

Projekt Zaželi posao-čini dobro donosi zapošljavanje 20 žena koje daju podršku za 140 starijih i nemoćnih  osoba

PRIJE 1 GODINU
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Projekt Zaželi posao-čini dobro donosi zapošljavanje 20 žena koje daju podršku za 140 starijih i nemoćnih  osoba Požega.eu | Projekt Zaželi posao-čini dobro donosi zapošljavanje 20 žena koje daju podršku za 140 starijih i nemoćnih  osoba

PRIJE 1 GODINU
JELENKO TOPIĆPočetnom konferencijom krenuo je novi projekt Zaželi posao–čini dobro 2022. kojega financira Europski socijalni fond u sklopu Poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.

Nositelji projekta su Udruga osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije, te Centar za socijalnu skrb Požega i Hrvatski zavod za zapošljavanje ispostava u Požegi.

Projektom je zaposleno 20 žena, te uključeno 140 krajnjih korisnika kojima se pruža usluga potpore i podrške kao starijim ili nemoćnim osobama na području više gradova i općina Požeštine.

-Ovo je nastavak projekta iz 2021. godine kada je radilo deset žena, a omogućit će im se i dodatno osposobljavanje za tržište rada – kazala je predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Jelosavka Jakovljević. Projekt je vrijedan 988 tisuća kuna što su bespovratna sredstva, traje osam mjeseci, a  žene će biti zaposlene pola godine.

-Drago mi je da se nastavlja ovaj višestruko koristan projekt – istakao je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac i dodao da na području Požeško-slavonske županije na ovakav način radi 200 žena skrbeći o 1500 korisnika.

Predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Martina Keler je kazala da svjedočimo kako europski projekti omogućavaju zapošljavanje ranjivih skupina.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.