Projekt Zaželi posao-čini dobro donosi zapošljavanje 20 žena koje daju podršku za 140 starijih i nemoćnih  osoba

Autor: Jelenko Topić

Početnom konferencijom krenuo je novi projekt Zaželi posao–čini dobro 2022. kojega financira Europski socijalni fond u sklopu Poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.

Nositelji projekta su Udruga osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije, te Centar za socijalnu skrb Požega i Hrvatski zavod za zapošljavanje ispostava u Požegi.

Projektom je zaposleno 20 žena, te uključeno 140 krajnjih korisnika kojima se pruža usluga potpore i podrške kao starijim ili nemoćnim osobama na području više gradova i općina Požeštine.

-Ovo je nastavak projekta iz 2021. godine kada je radilo deset žena, a omogućit će im se i dodatno osposobljavanje za tržište rada – kazala je predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Jelosavka Jakovljević. Projekt je vrijedan 988 tisuća kuna što su bespovratna sredstva, traje osam mjeseci, a  žene će biti zaposlene pola godine.

-Drago mi je da se nastavlja ovaj višestruko koristan projekt – istakao je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac i dodao da na području Požeško-slavonske županije na ovakav način radi 200 žena skrbeći o 1500 korisnika.

Predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Martina Keler je kazala da svjedočimo kako europski projekti omogućavaju zapošljavanje ranjivih skupina.

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek