Projekt “Sat istine” i “Vrijeme istine” u ovoj školskoj godini završio

Autor: D.K.

POŽEGA – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata  Republike Hrvatske –Podružnica Požeško – slavonske županije i ove je godine provela  projekte više programskih sadržaja o Domovinskom ratu.

Održana su brojna predavanja u svim Osnovnim školama, na području Požeško-slavonske županije, za učenike osmih razreda na temu “Sat istine” programskog sadržaja “Domovinski rat u našem zavičaju”. Za četvrte razrede srednjih škola i gimnazija kao zaključno predavanje, u ovoj školskoj godini, na temu “Vrijeme istine” programskog sadržaja o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj održano je jučer u Katoličkoj gimnaziji u Požegi.

-Ove projekte provodimo već četvrtu godinu za redom. To je prvi cjeloviti projekt u RH koji je započeo u našem gradu. Kasnije, poslije nas, počeli su sa provedbom ovakvih projekata u Koprivnici, Krapini, Zagrebu i drugim gradovima. To je projekt Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata  Republike Hrvatske –Podružnica Požeško – slavonske županije koji ima sva prethodna odobrenja kako od strane nadležnog ministarstva tako i od strane nadležne agencije zadužene za obrazovanje. Ponosni smo na ovaj projekt – ističe zamjenik predsjednika Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH za Požeško – slavonsku županiju i predsjednik Gradske organizacije za Grad Požegu.

Uz škole za predavanja su iskazali veliku zainteresiranost i razne institucije, ustanove i udruge. Tako je održano više predavanja sa projektnim prikazima u Pakracu prilikom održavanja Smotra stvaralaštva hrvatskih branitelja te povodom Dana Pakraca, predavanja su upriličena i u Gradskoj knjižnici Pleternica, Domu umirovljenika u Požegi kao i u udruzi Gavran u Pakrac.

-Voditelj projekta i programa u svojstvu predavača je umirovljeni bojnik Mario Kalan dipl. ing., educirani predavač , član naše Udruge, sudionik ratnih događanja na našem prostoru. Kolega Kalan na projektu radi i predavanja održava kao volonter poput svog kolege umirovljenog narednika Marija Bošnjaka koji pruža pomoć pri tehničkom dijelu realizacije koji je također sudionik ratnih događanja na našem prostoru naglašava Pavelić.

Na dosadašnjim predavanjima u osnovnim školama ukupno je bilo preko 500 učenika dok je u srednjim školama bio gotovo toliki isti broj koji su slušali predavanja.

-Svakako je potrebno istaći da je u srednjim školama, ovisno o vremenu koje imamo, vrlo izražena interaktivna komunikacija  gdje sa učenicima ostajemo i po sat vremena odgovarajući na postavljena pitanja – naglašava umirovljeni bojnik Mario Kalan koji je odradio sva dosadašnja predavanja.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ima usku suradnju sa Hrvatskim memorijalno dokumentacijskim centrom i njenim ravnateljem dr.sc. Antom Nazorom od kojeg imaju punu podršku u pribavljanju svih vjerodostojnih dokumenata i video zapisa koji se koriste prilikom predavanja.

no images were found

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot