Projekt u požeškoj OŠ „Dobriša Cesarić“ eTwinning

Autor: V.P.

POŽEGA – eTwinning je platforma za odgojno obrazovne djelatnike koji rade diljem Europe kako bi razvijali, razmjenjivali ideje, poticali i provodili projekte, upoznavali nove učenike, nove škole i unaprjeđivali učenička, ali i učiteljska znanja. Požeška OŠ „Dobiša Cesarić“ se uključila kroz nekoliko projekata na eTwinning platformu. Prošle nastavne godine razredna nastava radila je na projektu „We all deserve equal opportunities“ koji su izvodili u suradnji sa Španjolskom. Projekt se odnosio na teme građanskog odgoja, tolerancije i jednakosti. Projekt su provodili učenici razredne nastave, 2. 3. i 4. razreda.

Od rujna ove školske godine 2017./18. u suradnji sa školom iz Poljske, Zespół Szkół w Krównikach iz mjesta Przemyśl, radili su na projektu „I love pets- Volimo naše ljubimce“.

 – Projekt se odvijao kroz nekoliko etapa. U prvom smo se dijelu upoznali s učenicima iz Poljske, zatim smo predstavili naše učenike i školu. Potom je slijedilo učeničko predstavljanje kućnih ljubimaca koje učenici imaju. Cijeli projekt se odvijao na engleskom jeziku. U sklopu projekta izrađivali smo likovne radove naših ljubimaca i opisivali ih. Neke ljubimce donijeli su učenici u školu. Nakon toga u  mjesecu listopadu smo posjetili Veterinarsku stanicu u Požegi i saznali kako čuvati i pravilno brinuti o ljubimcima kao i poslu koju veterinari obavljaju. Primili su nas doktori veterinari – doktor Mitrić i doktorica Berač. U mjesecu studenom upoznali smo se s radom Udruge za zaštitu napuštenih životinja Sirius i ugostili gospođu Malbašić kao predstavnicu udruge te organizirali i skupljanje donacija za azil za napuštene životinje.

U prosincu smo izrađivali lapbook-veliku slikovnicu projekta s fotografijama koje prikazuju etape našeg rada i izrađivali smo origami čestitke i slali ih našim prijateljima u Poljskoj. Sve smo etape rada popratili fotografijama i kratkim video filmovima postavljenim na eTwinning platformu na kojoj smo surađivali i razmjenjivali iskustva – istakla je voditeljica projekta Julijana Banovac, učiteljica 3. b razreda. Na projektu su radile i učiteljice 2 a razreda Ivana Brus i 4 a razreda Tanja zeba, a ukupno je sudjelovalo oko 40 učenika.

Projekt je bio sveobuhvatan i opsežan, no ispunio nas je novim spoznajama, obogatio nas poznanstvima, naučio nas korištenju engleskog jezika u komunikaciji s ostalim državama i đacima i ohrabrio nas na nove pothvate i otvaranje škole prema slobodnoj razmjeni ideja, zabave i povrh svega učenja – zaključila je učiteljica Banovac.

Na završni dio projekta stigla im je predsjednica Udruge „Sirius“ Gordana Malbašić, koja je dovela psa Mazu, koja je bila beskućnik, a udomila ju je udruga i sada se brine za nju. Djeca su tijekom projekta skupljala i donacije za hranu za Mazu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek