Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Za projekt „Nešto se dobro kuha“ udruzi "Veličanka" odobreno 666 tisuća kuna bespovratnih sredstava

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Za projekt „Nešto se dobro kuha“ udruzi Požega.eu | Za projekt „Nešto se dobro kuha“ udruzi

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDZAGREB / VELIKA - Udruzi "Veličanka" odobreno je gotovo 666 tisuća kuna bespovratnih sredstava za projekt „Nešto se dobro kuha“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020. Ugovor o dodjeli sredstava potpisan je u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava na kojoje je svečanosti uz ministra dr.sc. Tomislava Ćorića bio i Vlado Boban, načelnik općine Velika.

Projekt udruge Veličanka „Nešto se dobro kuha“, u suradnji s Lokalnom razvojnom agencijom – Poduzetničkim centrom Garešnica i općinom Velika dizajniran je s ciljem poticanja razvoja i poslovanja Udruge koja se želi baviti društvenim poduzetništvom. Projekt obuhvaća nabavu potrebne opreme te osposobljavanje 21 člana Udruge – nezaposlene osobe, mlade osobe bez radnog iskustva, kojim će steći osobne i radne vještine za vođenje Udruge po principu društvenog poduzetništva te za vođenje kuhinje za najpotrebitije. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Sama Udruga osnovana je na principu društvenog poduzetništva. Provedbom ovog projekta, Udruga će upisati društveno poslovanje u svoje temeljne akte, te će svu stvorenu dobit/višak prihoda većim dijelom ulagati za dobrobit zajednice, kao što je i do sada bio slučaj i temelj poslovanja.

Nastavno na ovaj projekt, Udruga će u 2017. godini aplicirati nastavak projekta kroz 2. i 3. fazu, te bi kroz trogodišnje razdoblje cjelokupna projektna ideja bila u potpunosti realizirana, te bi Udruga djelovala kao društveno poduzeće.

/Izvor: Općina Velika/Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.