Proizvodi najmlađih poduzetnika ponuđeni Požežanima (FOTO)

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Kao završna aktivnost projekta “Veliki koraci malih poduzetnika” u šetališnoj zoni u Požegi danas je održan Festival dječjeg poduzetništva. Na Festivalu  je sudjelovalo 200-tinjak djece iz 9 školskih i predškolskih razreda i skupina.

Projekt “Veliki koraci malih poduzetnika” čiji je nositelj Dječji vrtić Sv. Leopolda Mandića uz partnere, Dječje vrtiće Požega te tri gradske osnovne škole počeo je u srpnju prošle godine, a u sklopu provedenih aktivnosti djeca su sama osmislila ideju što žele proizvoditi te izradila svoj mini poslovni plan. Također, djeca su samostalno izradila plakate i letke te osmislila slogane kojima su promovirali svoje proizvode na današnjem Festivalu.

Vedran Neferović, požeški gradonačelnik

– Želim vam da naš grad upravo ovim malim i vašim prvim koracima nastavi put razvoja, vi ste dokaz da to možete biti. Želim vam da ova tradicija bude nastavljena s puno uspjeha, pri čemu grad Požega za vas uvijek ima otvorena vrata – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović koji je Festival proglasio otvorenim.

Posjetitelji Festivala mogli su tako kupiti domaći plastelin, privjeske za ključeve, ukrasne teglice i lampione, okvire za slike te kušati limunadu, palačinke i tople sendviče. Prihod od prodaje, rekli su nam mali poduzetnici, jednako će maštovito i kreativno rasporediti – nešto za humantirane, a nešto za svoje potrebe.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije