Program za koji bi se mogla voditi borba

Autor: DK

U današnje vrijeme EU projekata je puno te je upravo priprema i provedba tih projekata jedno od najtraženijih edukacijskih programa u Hrvatskoj.

Veleučilište u Požegi održava značajne programe usavršavanja za polaznike koji se žele baviti izradom projekata financiranih iz EU fondova. Naime, u današnje vrijeme EU projekata je puno te je upravo priprema i provedba tih projekata jedno od najtraženijih edukacijskih programa u Hrvatskoj.

– Nedostatak kvalificirane radne snage potiče velik broj ljudi iz različitih profesija na pohađanje predmetnog programa s ciljem razvoja vlastite karijere u navedenom izrazito perspektivnom području. Program ima za cilj polaznike za pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova i programa Europske unije uz pomoć nekih od najiskusnijih stručnjaka za predmetnu tematiku na ovim prostorima Republike Hrvatske. – pojašnjavaju iz Veleučilišta.

Osobe koje su zainteresirane za ovaj program te žele postati voditelji pripreme i provedbe EU projekata trebaju steći stručne kompetencije u metodologiji izrade vlastitog EU projekta, tehnikama upravljanja, izrade proračuna, praćenja, provedbe i evaluacije projekta.

Kao i za svako osposobljavanje, svaki polaznik će odabrati projektnu temu na kojoj će raditi do završetka programa te će ju na kraju pretvoriti u konkretan projektni prijedlog.

Ovaj program namijenjen je osobama koje su završile minimalno preddiplomski sveučilišni ili stručni studij. Program traje 160 sati – 65 sati teorije i 95 sati praktične nastave, a u njemu može sudjelovati maksimalno 25 polaznika.

– Program je verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se svakom polazniku nakon uspješno završene provjere izdaje Uvjerenje o usavršavanju za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata, priznato od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, koje se upisuje u E-radnu knjižicu. – pojasnili su iz Veleučilišta.

Više informacija o programu te prijavi možete pročitati OVDJE.

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:
1. Identificirati mogućnosti financiranja EU fondovima.
2. Procijeniti opće ciljeve, svrhu i očekivane rezultate projekta.
3. Koristiti programske i strateške dokumente te raspoložive informacije u pripremi projektne prijave.
4. Izraditi projektni prijedlog primjenom metodologije upravljanja projektnim ciklusom.
5. Izraditi prijedlog projektnog proračuna u skladu skriterijima ugovora.
6. Ispuniti natječajnu dokumentaciju i pripremiti prijavu za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa EU.
7. Provesti projekt u skladu s pravilima ugovora te evaluirati i izraditi izvješća o provedbi projekta.
8. Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći.

Izvor: sbplus.hr/P.S.

Više iz kategorije