Proglašeni najbolji sportaši Požege u 2021. godini /FOTOGALEROJA/

Autor: sportalo.hr

 U prostorijama Hrvatske gospodarske komore večeras je održana svečana sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza u sklopu koje su proglašeni najbolji sportaši, sportašice, klubovi i treneri u 2021. godini po izboru Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza, a nakon prijedloga udruga članica Saveza.

Najbolji sportaš grada je Matej Jaroš (Moto klub Požega Promet), a najbolja sportašica je Anamarija Medak (Fitness klub Play). Najbolji sportaš s invaliditetom je Željka Peška (Športska udruga slijepih Zlatna dolina). 

Najbolja muška sportska udruga je Rukometni klub Požega, a najbolja ženska sportska udruga Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Najbolja udruga sportaša s invaliditetom je Boćarski klub Nada. 

Za najboljeg trenera u 2021. godini izabran je Hrvoje Raguž (Fitness klub Play).

Najbolji kadet je Bojan Savić (Kuglački klub Nove Nade), a najbolja kadetkinja Iva Grgić (Kuglački klub Nove Nade). Najbolja juniorka je Mia Mikliš (Fitness klub Play), a najbolji junior Robert Bakić (Fitness klub Play). 

Posebna priznanja dobili su i perspektivni sportaši, ukupno 32 mlada sportaša koji dolaze iz udruga članica Saveza.

Također je dodijeljen tradicionalni Trofej Požeškog sportskog saveza za 2021. godinu jednoj sportskoj udruzi i jednom zaslužnom pojedincu. Za udrugu dobio ga je Kuglački klub Nove Nade. Pojedinačni trofej dodijeljen je profesoru Milanu Trgovčiću. 

Prije početka svečane izvedena je hrvatska državna himna, a nakon toga je održana minuta šutnje za sve preminule sportaše. Svečano proglašenje otvorio je predsjednik Saveza Nino Abramović koji je pozdravio zamjenika gradonačelnika, dr. sc. Borislava Miličevića i sve nazočne sportaše, goste i sportske djelatnike.

Predsjednik Nino Abramović pozdravio je sve nazočne i naglasio da prošle godine nije bilo izbora zbog pandemijske godine, a sada je Požeški športski savez uspio održati 54. tradicionalni izbor : “Drago mi je da smo se u ovakvom broju okupili, tradicija postoji, a ova nagrada svake godine dobiva na vrijednosti. Posebno mi je drago da su proglašenju nazočni predstavnik našega Grada zamjenik gradonačelnika gospodin Miličević. Pozdravio bih predstavnike i medija i djelatnike bivše ustanove Sportski objekti koji su nastavili sa radom, sada kod nas u Požeškoom športskom savezu i naravno sve kandidate u izboru za sportaša grada kao i sve sportske djelatnike. I ove godine su udruge , a njih ima 73 koje su članice našeg Saveza predložile najbolje i poslale rezultate koji su ostvareni, kao i natjecanja na kojima su ostvareni. Upravo je to važno za odabir jer je bodovanje temeljeno na tim podacima, koje uspoređujemo sa brojem natjecatelja i članova određenog sporta i dobijemo kriterije za određivanje vrijednosti. Kroz ovaj način bodovanja svatko ima priliku da radom i rezultatom zasluži nagradu. Takozvani mali sportovi , sportovi manje poznati široj javnosti se na neki način moraju usporediti sa nazovimo popularnijim da bi se došlo do bodova koji određuju pobjednike. Uvijek spominjem i Grad Požegu kao partnera Saveza u ovom radu sa sportom i sportašima kroz kotizacije, plaćanje prijevoza i sudačkih troškova . Od ove godine Savez ponovno upravlja i sportskim objektima, te je cijeli požeški sport predan na upravljanje sportašima i udrugama Grada kroz organizaciju u kojoj smo svi mi članovi, a to je Požeško športski savez. Posebno bih naglasio i pohvalio rad udruga sportaša sa invaliditetom koje su u Požegi dobro organizirane i redovito odlaze na natjecanja kako u našoj zemlji tako i u inozemstvu. Njihovi odlasci na natjecanja su uvijek zahtjevniji i potrebno je puno više napora kako sportaša tako i djelatnika koji rade i pomažu navedenim udrugama. Mislim da su sportaši sa invaliditetom pravi pokazatelj onoga što sport je i što u stvari treba biti.”

Nakon predsjednika Abramovića sve nazočne je u kratkom govoru pozdravio i zamjenik požeškog gradonačelnika Borislav Miličević  : “gledajući sve ove pehare mogu reći da je Požega stvarno sportski grad. U gradskom proračunu se dosta izdvaja za sport, ali i dalje sve počiva na Vama entuzijastima iz klubova koji sve dajete i ulažete. U ime gradonačelnika mogu obećati financijsku pomoć i ubuduće. Svim sportašima i sportašicama koji su ostvarili ove uspjehe i svim djelatnicima hvala, ponos ste ovog grada!”

Laureatima su priznanja uručili zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević, predsjednik Saveza Nino Abramović i članovi Izvršnog odbora Dinko Zima, Slobodan Manović i Ivan Penava. 

Program je vodio Slavenko Čuljak, novinar Radia Vallis Aurea. Na kraju proglašenja ispred nagrađenih sportaša u kratkom ali emotivnom govoru zahvalilo se profesor Milan Trgovčić, dobitnik Trofeja Požeškog športskog saveza.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88