Prof. Ljuba Šolić sa zborom Katoličke osnovne škole odlazi na državno natjecanje

Autor: D.K.

zbor smotraPOŽEGA  – Katolička osnovna škola u Požegi  kao najmlađa obrazovna ustanova u Slavoniji a i šire i postaje sve prepoznatljivija kako u odgojnom-obrazovnom smislu tako i glazbenom odgoj djece.

Unatoč tek petogodišnjem djelovanju Katolička osnovna škola u Požegi se, iz godine u godinu,  izgrađivala na svim područjima. Mukotrpnim radom i zalaganjem prof. Ljube Šolić škola se izborila za odlazak na državno natjecanje pjevačkih zborova djece i mladeži. Tako će se s ponosom predstaviti i za prestižnije mjesto na državnoj razini, u svojoj kategoriji, boriti učenici od prvog do petog razreda na čelu sa svojom profesoricom Ljubom Šolić koje se ove godine održava u Varaždinu 7. i 8.svibnja 2014. godine.

Organizatori natjecanja su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Profesorica Šolić ne krije veliko zadovoljstvo postignutim uspjehom jer se iz dana u dan s mnogo ljubavi, truda i nadasve žara školski zbor uvježbava za javne nastupe i smotre što je u konačnici rezultiralo odlaskom na državno natjecanje.

-Cilje natjecanja je podizanje glazbene kulture, poticaj na aktivno bavljenje glazbom, afirmacija glazbenog stvaralaštva te praćenje i vrednovanje rezultata rada pjevačkih zborova i njihovih voditelja – naglašava prof. Šolić.Zbor katoičke škole

Na državnom natjecanju u Varaždinu ove će godine nastupiti pjevački zborovi osnovnih i srednjih škola i ostali  pjevački zborovi djece i mladeži Republike Hrvatske u kategorijama. Kategorije su slijedeće A-dječji zbor mlađeg uzrasta osnovnih škola, A2-dječji zbor mlađeg uzrasta kulturno umjetničkih društava, B– troglasni dječji zbor, B2– amaterski troglasni dječji zbor, C–troglasni zbor srednjih škola djevojački i muški, C2 -amaterski troglasni zbor, djevojački i muški, D– troglasni mješoviti zbor srednjih škola, D2– amaterski troglasni mješoviti zbor, E– četveroglasni mješoviti zbor srednjih škola i E2 – amaterski četveroglasni mješoviti zbor.

-Mi ćemo nastupiti u kategoriji dječjih zborova mlađeg uzrasta osnovnih škola koji su rođeni 2002. godine i kasnije uz jednoglasno i višeglasno pjevanje – ističe prof. Ljuba Šolić.

Zapažene nastupe školski zbor učenika Katoličke osnovne škole do sada su ostvarivali na Božićnim koncertima, Danu škole, Županijskim smotrama zborova kao i na brojnim misnim slavljima povodom velikih blagdana kako u Katedrali tako i crkvi sv. Love u Požegi.

Svi možemo biti uvjereni da će Katolička osnovna škola u Požegi u budućnosti imati zastupljenost i u drugim kategorijama što zavisi od generacija koje će se obrazovati odgajati u narednim godinama.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot