Prof. Ljuba Šolić sa zborom Katoličke osnovne škole odlazi na državno natjecanje

Autor: D.K.

zbor smotraPOŽEGA  – Katolička osnovna škola u Požegi  kao najmlađa obrazovna ustanova u Slavoniji a i šire i postaje sve prepoznatljivija kako u odgojnom-obrazovnom smislu tako i glazbenom odgoj djece.

Unatoč tek petogodišnjem djelovanju Katolička osnovna škola u Požegi se, iz godine u godinu,  izgrađivala na svim područjima. Mukotrpnim radom i zalaganjem prof. Ljube Šolić škola se izborila za odlazak na državno natjecanje pjevačkih zborova djece i mladeži. Tako će se s ponosom predstaviti i za prestižnije mjesto na državnoj razini, u svojoj kategoriji, boriti učenici od prvog do petog razreda na čelu sa svojom profesoricom Ljubom Šolić koje se ove godine održava u Varaždinu 7. i 8.svibnja 2014. godine.

Organizatori natjecanja su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Profesorica Šolić ne krije veliko zadovoljstvo postignutim uspjehom jer se iz dana u dan s mnogo ljubavi, truda i nadasve žara školski zbor uvježbava za javne nastupe i smotre što je u konačnici rezultiralo odlaskom na državno natjecanje.

-Cilje natjecanja je podizanje glazbene kulture, poticaj na aktivno bavljenje glazbom, afirmacija glazbenog stvaralaštva te praćenje i vrednovanje rezultata rada pjevačkih zborova i njihovih voditelja – naglašava prof. Šolić.Zbor katoičke škole

Na državnom natjecanju u Varaždinu ove će godine nastupiti pjevački zborovi osnovnih i srednjih škola i ostali  pjevački zborovi djece i mladeži Republike Hrvatske u kategorijama. Kategorije su slijedeće A-dječji zbor mlađeg uzrasta osnovnih škola, A2-dječji zbor mlađeg uzrasta kulturno umjetničkih društava, B– troglasni dječji zbor, B2– amaterski troglasni dječji zbor, C–troglasni zbor srednjih škola djevojački i muški, C2 -amaterski troglasni zbor, djevojački i muški, D– troglasni mješoviti zbor srednjih škola, D2– amaterski troglasni mješoviti zbor, E– četveroglasni mješoviti zbor srednjih škola i E2 – amaterski četveroglasni mješoviti zbor.

-Mi ćemo nastupiti u kategoriji dječjih zborova mlađeg uzrasta osnovnih škola koji su rođeni 2002. godine i kasnije uz jednoglasno i višeglasno pjevanje – ističe prof. Ljuba Šolić.

Zapažene nastupe školski zbor učenika Katoličke osnovne škole do sada su ostvarivali na Božićnim koncertima, Danu škole, Županijskim smotrama zborova kao i na brojnim misnim slavljima povodom velikih blagdana kako u Katedrali tako i crkvi sv. Love u Požegi.

Svi možemo biti uvjereni da će Katolička osnovna škola u Požegi u budućnosti imati zastupljenost i u drugim kategorijama što zavisi od generacija koje će se obrazovati odgajati u narednim godinama.

Više iz kategorije